Sønderborg får penge til forebyggende sundhedstilbud

24. maj 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

2,5 millioner kroner fra satspuljemidlerne er på vej ud til forebyggende sundhedstilbud i Sønderborg Kommune. Det kan mindske belastningen på det samlede sundhedsvæsen, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Hvordan får man mennesker, der normalt ikke går til lægen, til at interessere sig mere for deres helbred og møde op til et kommunalt sundhedstilbud, der kan forebygge en kronisk sygdom?

Det skal 11 projekter over hele landet nu undersøge, bl.a. i Sønderborg Kommune, som har fået 2,5 mio. kr. til opgaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med i alt 27 millioner kroner i ryggen fra satspuljemidlerne vil 11 kommuner, sammen med fagforeninger og pensionskasser, prøve at få en række borgere til at møde op til en individuel samtale, så kroniske sygdomme kan forebygges.

Sønderborg Kommune har indgået samarbejde med 3F og Linak A/S og målgruppen er borgere mellem 40 og 60 år, som er i risiko for at udvikle bl.a. KOL, diabetes, hjerte-karsygdomme eller muskel-skeletlidelser.

”Hvis man ude i kommunerne opfanger advarsler for kroniske sygdomme hos en række mennesker noget tidligere, så kan vi også sætte hurtigere ind over for sygdommen, hvis den opstår. Så det giver god mening for Sønderborg Kommune at lave forebyggende sundhedstjek på bestemte grupper, som er i risiko for at blive syge. Det kan også mindske belastningen på det samlede sundhedsvæsen på den lange bane og give mere sundhed for pengene”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var partierne bag satspuljeaftalen for 2016-2019, der blev enige om at sætte penge til en pulje til forebyggende sundhedstjek.

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...