Sønderborg får snart svar om politiskolens placering

6. maj 2016 Samfund

Hvilken kommune, der løber af med sejren om at blive hjemstavn for det nye uddannelsescenter for politibetjente, bliver afgjort inden sommerferien, fremgår det af et svar fra Søren Pind.

" Jeg forventer inden sommerferien at forelægge et antal optioner for placeringen af den nye politiskole for forligskredsen bag flerårsaftalen," skriver Søren Pind.
<div class=

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

” width=”300″ height=”318″ /> ” Jeg forventer inden sommerferien at forelægge et antal optioner for placeringen af den nye politiskole for forligskredsen bag flerårsaftalen,” skriver Søren Pind.

Ifølge Avisen.dk arbejder Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen på højtryk med at undersøge lokaliteterne i de 16 jyske kommuner og en enkelt fynsk, der har lagt billet ind på at få den nye politiskole.

Rigspolitiet forventer at være færdige med analyserne i midten af juni og dermed aflevere en anbefaling til justitsministeren om politiskolen fremtidige placering.

” Jeg forventer inden sommerferien at forelægge et antal optioner for placeringen af den nye politiskole for forligskredsen bag flerårsaftalen,” skriver Søren Pind i et svar til Folketingets Retsudvalg i følge avisen.dk.

En politiskole i det vestlige Danmark er en del af aftalen om ‘Et styrket politi. Et tryggere Danmark’. Den nye politiskole skal sammen med den nuværende skole i Brøndby uddanne og videreuddanne betjente og ifølge planen skal den nye politiskole i det vestlige Danmark stå klar i 2018.

Udover Sønderborg Kommune har følgende jyske kommuner lagt billet ind på at huse en ny politiskole: Viborg, Holstebro, Herning, Skive, Skanderborg, Haderslev, Esbjerg, Fredericia, Horsens, Aalborg, Brønderslev, Farvskov, Silkeborg, Randers og Kolding. Derudover har Svendborg på Fyn lagt billet ind.

 

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk