Sønderborg faldet yderligere i forhold til DI-målingen

15. februar 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Et udtræk af de socioøkonomiske nøgletal for alle landets kommuner viser en delt næstsidste plads til Sønderborg, der så fra 2013 til 2015 er gledet fra en 65. plads til en delt 95.-97. plads.statistik

Kommunens velfærdsservice, børnepasning og folkeskoler indgår i målingen på, hvad sønderborgensere får for skattekronerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er – udover Skat/service-forholdet også – byggesagsgebyret, der trods omlægning hører til landets dyreste”, siger en kilde til SønderborgNYT..

Tallene er netop hentet fra Social- og Indenrigsministeriet, der løbende laver socioøkonomiske målinger på kommunerne, mandag.

“Det er ærgerligt, at vi også på dette område synes at stræbe efter sidste- pladsen. En skattestigning, der var helt unødvendig, er med til at trække kommunen endnu længere ned. Hvornår går det op for flertalsgruppen at den skattestigning vi havde bør rulles tilbage”, siger Venstres Peter Hansen til SønderborgNYT efter at have set tallene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målingen betyder bl. a. at Sønderborg nu har mere end to parameter i DI´s årlige undersøgelse af erhvervsvenlighed, der er faldet yderligere

Nøgletallet på Skat/service er for en stor del af kommunerne 1, mens det i Sønderborg er 1,05.

Hvis man skal give en helhedsbedømmelse af , om kommunen køres økonomisk forsvarligt til gavn for borgerne, kan man benytte sig af Social- og Indenrigsministeriets nøgletal om SKAT/serviceforholdet, som udtrykker forholdet imellem den beskatning, som borgerne i den enkelte kommune pålægges, set i forhold til den service, som kommunen tilbyder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se link, hvor også definitioner kan læses. http://www.noegletal.dk/

En slags kommunernes ”Kongetal” set fra skatteydernes plads.

 

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...