Sønderborg-forsker modtager anerkendt pris

15. maj 2019 Samfund

Tre af Danmarks mest talentfulde forskere inden for naturvidenskab modtog onsdag ’For Women In Science’ prisen.

Adjunkt Vida Engmann fra Syddansk Universitet i Sønderborg, som forsker i organiske og miljøvenlige polymersolceller og er pioner inden for dette område, var blandt modtagerne af prisen. Hun har udviklet en metode til at forbedre de organiske solcellers stabilitet.

Prisen fokuserer på at anerkende dansk forsknings kvindelige talenter, fremme flere dygtige kvindelige forskere og skabe ligestilling i toppen af dansk forskning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prisen For Women In Science’ blev uddelt for 11. gang i Danmark og er indstiftet af L’Oréal i samarbejde med UNESCO og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

De øvrige prismodtager af prisen er læge og forsker Stine Linding Andersen fra Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital forsker i betydningen af thyroidea sygdomme hos gravide samt adjunkt Maria Andreassen fra Aarhus Universitet forsker i protein aggregering, der bl.a. forekommer ved sygdomme som Alzheimer’s og Parkinson’s.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med æren følger et beløb på 110.000 kroner.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...