Sønderborg-forsker modtager anerkendt pris

15. maj 2019 Samfund

Tre af Danmarks mest talentfulde forskere inden for naturvidenskab modtog onsdag ’For Women In Science’ prisen.

Adjunkt Vida Engmann fra Syddansk Universitet i Sønderborg, som forsker i organiske og miljøvenlige polymersolceller og er pioner inden for dette område, var blandt modtagerne af prisen. Hun har udviklet en metode til at forbedre de organiske solcellers stabilitet.

Prisen fokuserer på at anerkende dansk forsknings kvindelige talenter, fremme flere dygtige kvindelige forskere og skabe ligestilling i toppen af dansk forskning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prisen For Women In Science’ blev uddelt for 11. gang i Danmark og er indstiftet af L’Oréal i samarbejde med UNESCO og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

De øvrige prismodtager af prisen er læge og forsker Stine Linding Andersen fra Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital forsker i betydningen af thyroidea sygdomme hos gravide samt adjunkt Maria Andreassen fra Aarhus Universitet forsker i protein aggregering, der bl.a. forekommer ved sygdomme som Alzheimer’s og Parkinson’s.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med æren følger et beløb på 110.000 kroner.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...