Sønderborg Forsyning vil opvarme Nordals med halmfyr

16. juni 2016 Erhverv

Sønderborg Forsyning A/S har indsendt et projektforslag til kommunen, hvori virksomheden ønsker at etablere et halmfyret fjernvarmeværk til fjernvarmeforsyning af byerne Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup, Guderup og Egen.

Projektet vil være baseret på halm som brændsel. Derudover bibeholdes de eksisterende naturgasmotorer og/eller naturgasfyrede kedler til forsyning af de eksisterende fjernvarmeforbrugere i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

I første omgang er det Økonomiudvalget, der sige god for projektet – og dernæst har Byrådet det afgørende ord.

Begrundelsen for indstillingen om at godkende projektforslaget er, at forvaltningen vurderer, at projektet er samfundsøkonomisk fordelagtigt. Der er i projektforslaget indregnet økonomisk kompensation til naturgasdistributionsselskabet. Hertil kommer de positive klimamæssige konsekvenser.

Med projektforslagets beregnede fald i CO2 udledning, lever projektforslaget op til kommunens målsætning om energibesparelser via virksomhedsinitiativer og individuel opvarmning.

Forvaltningen gør opmærksom på, at dette projektforslag erstatter projektet fra 2012 om at lave en transmissionsledning og tilhørende udbygning af fjernvarme på Nordals.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk