Sønderborg Forsyning vil sikre genanvendelsen af plast

12. november 2019 Erhverv

I Sønderborg Forsyning har man med bekymring iagttaget, hvordan der i de seneste uger i medierne er blevet sat spørgsmålstegn ved indsamlingen af plastik til genanvendelse.

“Det er vigtigt for os at understrege, at det gør en forskel for miljøet, når vores kunder sorterer deres affald og indsamler materialer til genbrug. Men vi kan godt forstå, at man bliver frustreret, når man ser billeder af dansk plastaffald på en strand i Malaysia. Det bør ikke kunne lade sig gøre”, fastslår direktør for Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor er vi i Sønderborg Forsyning allerede nu i en proces, der på sigt betyder, at vi vil stille meget strenge krav om dokumentation til aftagerne af vores genbrugsmaterialer.

I dag bliver indholdet fra de todelte genbrugsbeholdere i Sønderborg kommune sendt til to danske sorteringsanlæg, der først finsorterer materialerne og herefter sender dem videre.

“Vi er i løbende dialog med sorteringsanlæggene, der oplyser, at genanvendelsesprocenterne for plastik, indsamlet i Sønderborg Kommune, er på 70-95 procent alt efter, hvilken type plastik vi taler om”, fortæller Hans Erik Kristoffersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennemsigtighed kræver samarbejde på tværs

I Sønderborg Forsyning vil man arbejde for langt mere gennemsigtighed på området – også i det store perspektiv.

“Som det er fremgået af de historier, der har været fremme, er aftagerkæden for plastik til genanvendelse både lang og svær at gennemskue, fordi den går på tværs af regler og landegrænser. Hvis bare en enkelt aftagers aftager ukritisk sender plastaffaldet videre, og det i 10. eller 12. led ender på en strand i Asien, står vi i situation, vi hverken kan eller vil acceptere”, fastslår Hans Erik Kristoffersen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor har vi i Sønderborg Forsyning som erklæret mål, at vi i samarbejde med andre forsyningsselskaber, Dansk Affaldsforening og det politiske system vil arbejde for at skabe gennemsigtighed gennem hele værdikæden”.

Ny indsamling giver bedre overblik

Udover samarbejdet på nationalt plan vil det nye sorteringssystem, Sønderborg Forsyning indfører fra oktober 2020, i højere grad gøre det muligt at følge genbrugsmaterialerne.

“Fra oktober 2020 indsamler vi de enkelte genbrugsmaterialer som glas, plastik og metal hver for sig, og det er et vigtigt skridt i retning af at skabe mere kontrol over processen. Det er vores ambition at skabe overblik, så vi og vores kunder i princippet kan følge genbrugsmaterialerne fra genbrugsbeholderen og helt frem til det færdige genbrugsprodukt”, siger Hans Erik Kristoffersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...