Sønderborg gør klar til Vi cykler til arbejde

16. marts 2016 Samfund

Der er både sundhed, fællesskab og grøn energi på vægtskålet, når Sønderborg Kommune igen i år vælger at støtte kampagnen “Vi cykler til arbejde”. Målet er at få mange flere op på cyklerne – og belønningen er mere sundhed, bedre økonomi og klima og nogle sjove fælles-events.

Kampagnen gennemføres på landsplan hvert år i maj med Dansk Cyklist Forbund som “motor”. I Sønderborg skubber kommunen bagpå ved at gøre kampagnen synlig i en række medier, ved at holde en “morgenmads-event” på Rønhaveplads den 11 maj og afslutte cykelmåneden med et større arrangement med overrækkelse af præmier og foredrag med Chris MacDonald den 13.

Artiklen fortsætter under annoncen

juni på Idrætshøjskolen.

”Vi vil gerne have flere til at cykle, og vi gør noget for det ved bl.a. at forbedre vore cykelstier og etablere km af dem. Ved at deltage i kampagnen “Vi cykler til arbejde” håber vi at få flere til at lade bilerne stå og tage cyklen til og fra arbejde. Jeg vil opfordre til, at man tager udfordringen til sig, danner et hold med sine arbejdskolleger og ser, hvor mange “cykel-dage” man kan drive det til. Det er sundt, man sparer penge til brændstof, man får en sjov konkurrence med kollegerne og – ikke mindst – giver man sig selv mulighed for at nyde en af årets dejligste måneder i frisk luft”, lyder opfordringen fra sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen.

Som en yderligere gevinst støtter man Sønderborgs ProjectZero-vision om at blive Europas første CO2-neutrale, og man giver sig selv en gave i form af bedre sundhed og færre sygedage.

Sønderborg Kommune sender i samarbejde med Dansk cyklistforbund brev til 150 virksomheder i kommunen for at gøre dem opmærksom på kampagnen, ligesom der annonceres på sociale medier mv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk