Sønderborg har sine flagskibe – og mange andre

26. marts 2015 Erhverv

Når danskerne tænker på Sønderborg, så er det oftest i forbindelse med 1864, Sønderborg Slot, Danfoss og Linak, som er historiske eller erhvervsmæssige flagskibe.

jpg” alt=”Direktør Ole Daubjerg vil arbejde på at gøre mindre kendte virksomheder mere kendte.” width=”235″ height=”300″ /> Direktør Ole Daubjerg vil arbejde på at gøre mindre kendte virksomheder mere kendte.

“Vi skal arbejde os derhen, hvor danskerne får øjnene op for, at vi – heldigvis har vores flagskibe, men – også har mange andre, spændende virksomheder, hvor man kan søge job”, siger direktøren i Vækstrådet, Ole Daubjerg.

Vækstrådet er i gang med at forberede en kampagne, der skal trække flere ingeniør-studerende til SDU i Alsion.

“Det er én af de ting, som vi kan gøre og så skal vi ud og fortælle om de mange spændende virksomheder, der ligger i kommunen. For eksempel om O. J. Electronic, Sønderborg Værktøjsfabrik eller MiniBooster, der alle er førende på deres felt”, siger Ole Daubjerg til SønderborgNyt. Han fortæller videre, der faktisk er adskillige spændende virksomheder indenfor kommunegrænsen.

“Mange lokale virksomheder er en del af det, vi kalder turistindustrien, hvor de tjener deres penge ved at bidrage med en del af det, der skal til, når der skal tages godt imod de mange turister”, siger Ole Daubjerg. Restauranter, Sønderborg Slot og Historiecenter Dybbøl Banke bruger jo lokale leverandører og bliver også vedligeholdt af lokale virksomheder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk