Sønderborg inviterer til konference om hav i balance

9. juli 2019 Samfund

Ude af øje – ude af sind.

Stenrevene ligger under havets overflade og tiltrækker ikke umiddelbart stor opmærksomhed.

Men lystfiskere, dykkere, havbiologer og mange andre med interesse for natur og klima ved, hvilken stor betydning stenrev har for både havet flora og fauna og for havfuglene

35.000 tons sten er siden 2012 lagt ud i 19 nye stenrev omkring Als.

Havets flora og fauna har taget godt imod revene, og nu vil foreningen Als Stenrev og Sønderborg Kommune dele de gode erfaring med andre ved en konference den 22.-23. august.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet er at få flere til at lave rev og dermed styrke naturen i og over havet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kloge hoveder og praktikere

Førende forskere deltager i konferencen og lægger dermed et højt ambitionsniveau, men fra arrangørernes side lægges der samtidig vægt på, at deltagerne skal have praktiske værktøjer med hjem, så de selv kan gå i gang med at lave stenrev dér, hvor de kommer fra.

”Vi inviterer til en konference, hvor forskere mødes med dykkere, lystfiskere og offentlige planlæggere, som kan dele viden og inspirere hinanden. Stenrevene omkring Als er et fremragende eksempel på, hvordan vi kan få fantastiske ting til at ske, når frivillige ildsjæle samarbejder med det offentlige og med private sponsorer. Mange af revene har kun ligget der i få år og alligevel kan vi allerede se masser af plante- og dyreliv i og omkring dem. Det er vi simpelthen nødt til at fortælle alverden, så man andre steder går i gang med at lave nye rev – til glæde for vores miljø”, siger Aase Nyegaard, der både er formand for bestyrelsen i Als Stenrev og formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden for, at Sønderborg er det oplagte sted for en ambitiøs konference om stenrev og deres bidrag til et hav i balance, er dannelsen af Foreningen Als Stenrev i 2012. Initiativtagerne var blandt andre LandboSyd, Danmarks Naturfredningsforening, Dykkerklubben Poseidon og Dansk Amatørfiskerforening. Takket være energisk arbejde og god sponsorstøtte er det lykkedes at etablere en række rev, heriblandt demonstrationsrevet, Triton, ved Sønderborg Slot, som ligger let tilgængeligt for lokale og turister og anvendes i Naturskolernes undervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencedeltagerne tilbydes mulighed for at besøge revet

Tilmelding og meget mere på HER på alsstenrev.dk,  

Foto: Als Stenrev

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...