Sønderborg Iværksætter Service gavner beskæftigelsen

4. maj 2017 Erhverv

Sønderborg Iværksætter Service rider på en bølge af succes og popularitet og der er næppe tvivl om, at bemandingen i huset er sat fantastisk godt sammen og produkterne på hylderne er skræddersyet til de mange iværksætterspirer, der kigger indenfor.

“Det mest populære hos Iværksætter Service er pitchcafeen, hvor iværksætterne trænes i at fremlægge deres forretningsidé kort og klart. Det er vigtigt, når de skal præsentere ideen for for eksempel investorer”, siger Ole Daugbjerg, direktør i Vækstrådet, som har Sønderborg Iværksætter Service under vingerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iværksætterne synes også, de har gavn af rådgivercafeerne, iværksættercafeerne, vejledningen og en stor del synes, at Årets Business Event er en god idé.

Ikke alle kigger indenfor

Det er ikke alle iværksættere, der kigger indenfor hos Sønderborg Iværksætter Service på Ellegaardvej.

“Men 10 procent af alle nye virksomheder har fået vejledning og de står for 30 procent af de nye jobs”, siger Ole Daugbjerg.

Statistikker hos Vækstrådet viser, at iværksættervirksomheder, der deltager i iværksætterprogrammer har 4,8 flere fuldtidsansatte end de iværksættervirksomheder, der ikke søger hjælp og vejledning. Statistik viser også, det gavner omsætningen at få gode, gratis råd til at komme rigtigt fra start.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iværksætter – men hvor længe

Når man spørger direktør Michael Hamann fra Sønderborg Iværksætter Service, hvor længe man er iværksætter, så plejer han at sige: Fem år.

“Og har man en idé til et produkt, der skal udvikles på, inden den kan komme i produktion, så er fem år rimeligt”, siger Ole Daugbjerg. Men det er ikke alle iværksættere, der er opfindere.

“Hvis man for eksempel er tømrer og siger jobbet op for at starte for sig selv i en lille enkeltmandsvirksomhed, så vil jeg mene, man er iværksætter et års tid”, siger Vækstrådsdirektøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iværksættere, der kaster sig ud i detailhandlen, skal slette ordet iværksætter fra visitkortet efter tre år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...