Sønderborg Kommune behandler byggesager hurtigere end servicemål

27. september 2016 Samfund

I Sønderborg Kommune tager det i gennemsnit 25 dage at få behandlet en byggesag når alle relevante informationer er modtaget. Blandt alle kommuner er gennemsnittet 21 dage. Det er Dansk Byggeri, der har opgjort ventetiden på byggetilladelser for alle landets kommuner.

Sønderborg Kommune har et servicemål om, at der frem mod 2017 skal være en sagsbehandlingstid for byggesager på 40 – 50 dage afhængigt af bygningstypen, hvilket er i overensstemmelse med regeringens ’Danmark helt ud af krisen – virksomheder i vækst’ og dermed lever Sønderborg op til eget udmeldt servicemål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den hurtigste kommune sagsbehandler byggesagerne i gennemsnit på knap fire dage, mens den langsomste kommune i gennemsnit bruger 101 dage.

I 21 kommuner skal borgere og virksomheder i gennemsnit vente over én måned på at få behandlet en byggesag, mens fire kommuner har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på under én uge. 75 kommuner overholder deres egne opstillede servicemål for byggesagsbehandlingstiden. Dvs. de har en byggesagsbehandlingstid, der er kortere end de opstillede servicemål for byggesagsbehandlingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle tallene er indsamlet af Dansk Byggeri.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...