Sønderborg Kommune holder stadig dørene til bostederne lukket

6. april 2020 COVID-19

Siden den 18. marts har det ikke været tilladt at besøge sine pårørende på plejehjem, sygehuse og altså også bosteder, medmindre vedkommende var kritisk syg eller døende. Det har haft store konsekvenser for borgere med udviklingshandicap og deres pårørende, der i mange tilfælde har været afskåret fra fysisk kontakt med deres familiemedlemmer med udviklingshandicap. Det har også medført usikkerhed og forvirring om, hvorvidt forældre måtte tage deres pårørende hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forleden vedtog Folketinget en revision af den såkaldte epidemilov. Det fremgår ifølge foreningen LEV af bemærkningerne til lovforslaget, at nære pårørendes besøg ‘hos et barn eller en voksen med nedsat psykisk funktionsevne, som kognitivt fungerer som et barn’ vil være undtaget fra besøgsforbuddet.

Sønderborg Kommune tolker ikke anbefalingerne på samme måde – og følger de regler, der kommer fra myndighederne.

Forstår bekymringerne

“Jeg har fuld forståelse for de forældre og andre pårørende, som ikke kan komme på besøg på bostederne. Selvfølgelig kan jeg forstå de er bekymrede, men jeg vil lige sige, at brugerne på bostederne klarer situationen glimrende og de har det godt”, siger Helle Schultz, chef for Psykiatri og Handicap, til SønderborgNYT.

Åbner ikke dørene

“I Sønderborg Kommune følger vi de påbud og anbefalinger, der kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed og fra Social- og Indenrigsministeriet og de har ikke sagt, vi kan tillade pårørende at komme på besøg på bostederne. Vi har netop fået at vide, det er vigtigt, vi stadig skærmer brugerne imod smitte udefra”, siger Helle Schlutz og tilføjer, hvis der er pårørende, der har brug for at vide mere, så er de velkomne til at kontakte hende på telefon 2790 0246 eller via mailadressen hsch@sonderborg.dk

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk