Sønderborg kan søge om at blive en af EUs 100 klima-neutrale kommuner

22. januar 2022 Politik

I 2021 lancerede EU-Kommissionen fem nye missioner, herunder en mission om 100 klimaneutrale og smarte byer i 2030. Missionerne er en del af European Green Deal – EU-Kommissionens satsning, der skal lede til klimaneutralitet for hele Europa i 2050.

Såfremt Sønderborg Kommune ønsker at deltage, skal der sendes en ansøgning afsted til EU-kommissionen senest 31. januar, hvor kommunen melder ind og giver udtryk for ønsket om at være med.

Det er Klima-, Natur- og Miljøudvalget, som tirsdag skal tage stilling og siger udvalget ja, så bliver ansøgningen sendt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis vi kan blive en af de 100 kommuner, så kan det hjælpe os med Masterplan2029 fra ProjectZero og så glæder det mig, at der også vil blive kigget på blandt andet landbrugets CO2-aftryk”, siger udvalgsformand Asger Romme Andersen.

“Altså kan Enhedslisten stemme for, at vi skal sende et brev og søge om at blive en af de 100 klimaneutrale og intelligente kommuner”, siger han.

En udvælgelse af Sønderborg, som en af de 100 europæiske rollemodelbyer- eller kommuner i missionsprogrammet for klimaneutrale og intelligente byer, vil ud over synlighed også:

Artiklen fortsætter under annoncen

styrke Sønderborgs klimasamspil med EU´s forsknings- og innovationsprojekter,

åbne for supplerende EU-penge og finansieringsmuligheder,

tilbyde Sønderborg specifik rådgivning og support blandt andet i et tæt samarbejde med de øvrige udvalgte byer eller kommuner og nye bynetværk.

Denne support fra EU forventes at styrke implementeringen af Masterplan2029 med særlig fokus på sektorkobling, transport, borgerinddragelse og digitalisering.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...