Sønderborg Kommune overdrager sin andel af Sønderborg Kraftvarmeværk

20. december 2019 Erhverv

I ti år har Sønderborg Kraftvarmeværk været ejet af Sønderborg Kommune og Sønderborg Varme i fællesskab. Men  vd årsskiftet overdrager kommunen sin ejerandel til Sønderborg Varme, der fremover vil eje hele værket. Kraftvarmeværket er 23 år gammelt og har de sidste ti år været ejet af de to parter i fællesskab. Men nu afgiver kommunen sin andel, forklarer borgmester, Erik Lauritzen:

”Interessentskabsaftalen er udløbet og kraftvarmeværket er afskrevet i kommunens regnskab. Det er derfor et naturligt tidspunkt at overveje ejerforholdet. At drive kraftvarmeværk er ikke en kommunal kernekompetence, så derfor er det naturligt, at vi lader Sønderborg Varme drive værket videre. Vi har haft et glimrende samarbejde og er trygge ved at lægge ansvaret for værkets fremtid over til Sønderborg Varme”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kraftvarmeværket kører på restaffald fra Sønderborg, Tønder og Aabenraa kommuner, og det er det eneste af sin slags i Sønderjylland. Hvert år bliver ca. 70.000 tons affald omsat til el og varme. Det glæder formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, at Sønderborg Varme vil drive værket videre:

”Jeg er glad for, at kraftvarmeværkets fremtid er lagt på skinner. Det er vigtigt, at der også fremover er et kraftvarmeværk i nærområdet, så vi kan komme af med vores restaffald på en god måde. I kommunen håndterer vi alt, der kan genbruges – og kraftvarmeværket omsætter restaffaldet til el og fjernvarme. Med denne aftale har vi også i de kommende år et godt sted at aflevere vores affald”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kraftvarmeværket er afskrevet, og kommunens ejerandel overdrages derfor til et symbolsk beløb på én krone. Til gengæld vil det fremover være Sønderborg Varme, der står for drift og vedligehold af kraftvarmeværket. Sønderborg Varme er et datterselskab af Sønderborg Fjernvarme, som er ejet af forbrugerne.

Sønderborg Varme ser frem til at drive kraftvarmeværket videre, fortæller formand for bestyrelsen, Claus Plum:

”Det giver en enkel struktur, at vi fremover alene ejer Sønderborg Kraftvarmeværk. Vi er glade for at kunne videreføre opgaven med at omsætte affald til varme og el. Vi har i de sidste ti år haft et godt samarbejde med Sønderborg Kommune om ejerskabet, men det er et naturligt tidspunkt at kigge på ejerforholdene nu, hvor værket er afskrevet og i god drift. Det har vi haft en god dialog med kommunen om, og vi er glade for den aftale, der er indgået”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...