Sønderborg Kommune sætter turbo på udrulningen af fjernvarme og varmepumper

8. september 2022 Politik

Inden årets udgang skal borgere med gas- og oliefyr kontaktes af kommunen med besked om muligheder for fjernvarme eller varmepumper.

Mens de tre fjernvarmeselskaber i Sønderborg Kommune oplever stor interesse for at blive tilsluttet fjernvarmen på grund af stigende energipriser, arbejder Sønderborg Kommune på at opdatere Varmeplan 2021.

Varmeplanen fastlægger de kommunale mål for udviklingen af varmeforsyningen i Sønderborg Kommune. Den fastsætter for eksempel de områder, hvor kommunen gerne ser, at der blive etableret fjernvarme. Desuden anviser planen hvilke tiltag, der skal gøres for at omstille til fossilfri varme i områder uden for fjernvarmeområderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opdateringen af varmeplanen sker i samarbejde med fjernvarmeselskaberne Nordals Fjernvarme, Broager Fjernvarme, Sønderborg Varme.

”Vi har stort fokus på, at borgerne skal vide, hvad deres mulighed er for at blive en del af den fælles varmeforsyning. Derfor er vi i fuld gang med at opdatere varmeplanen i tæt samarbejde med fjernvarmeselskaberne. Varmeplanen udgør vores mulighed for at tilbyde sikker, billig og klimavenlig varme. Vi vil derfor gerne give alle husstande med oliefyr og naturgas besked om deres muligheder for at blive en del af fjernvarmen så hurtigt, det kan lade sig gøre”, siger Asger Romme Andersen, formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget har på sit seneste møde godkendt Sønderborg Varmes ønske om at udvide fjernvarmeområdet i Spang Vade og Mejse- og Spurvevænget i Ulkebøl. Det betyder, at 15 husstande får mulighed for at tilslutte sig fjernvarmen. Derudover har Sønderborg Varmes bestyrelse på et møde den 25. august besluttet at søge kommunens tilladelse til at forsyne Nybøl og Vester Sottrup med fjernvarme samtidig med, at der etableres en fjernvarmeledning mellem Sønderborg og Gråsten.

Hvis man har spørgsmål om fjernvarme, kan man besøge varmeselskabernes hjemmeside hos Broager Fjernvarme, Sønderborg Varme eller Sønderborg Forsyning, hvor Nordals Fjernvarme hører under.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...