Sønderborg Kommune taber i jobvækst

18. september 2017 Erhverv

En ny undersøgelse fra Djøf viser, at Sønderborg Kommune ikke følger med resten af Region Syddanmark i jobvækst indenfor den private private sektor.

Sønderborg kommune ligger på en næstsidst plads med et tab på 6 procent i jobvækst blandt de 14 kommuner i Region Syddanmark, hvis man sammenligner året 2011 med de seneste tilgængelige tal fra 2016. I hele Region Syddanmark har der i samme periode været en fremgang i jobvæksten på 1,2 procent.

Konkret var tallet for Sønderborg 17.823 i 2011, mens tallet for 2016 er 16.679, hvilket er et 1.144 mindre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er i fuld gang med at forberede initiativer i både Erhvervsudvalget og Vækstrådet”, siger udvalgsformand Ole W. Stenshøj i en kort kommentar til SønderborgNYT.

Billund Kommune topper listen med en vækst i antallet af arbejdspladser i den private sektor på 14 procent i perioden 2011 til 2016 og herefter kommer Middelfart efterfulgt af Vejen, Esbjerg og Nyborg.

”Selv om det generelt går godt for dansk økonomi og beskæftigelse, er der meget store variationer mellem de enkelte kommuner og regioner. Varig vækst i en kommune er helt uundgåeligt afhængig af antallet af private job, der bliver skabt. I Djøf ønsker vi et sammenhængende Danmark i balance, og det er helt åbenlyst, at der skal gøres en ekstraordinær indsats for at styrke den private vækst”, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat, i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...