Sønderborg Landsbyforum har meldt sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

12. marts 2018 Samfund

Landsbyerne får en endnu stærkere stemme i Landdistrikternes Fællesråd efter at Sønderborg Landsbyforum hr meldt sig ind i Landdistrikternes Fællesråd.

Med base i Sønderborg Kommune repræsenterer Sønderborg Landsbyforum 34 landsbylaug og det er blandt andet planloven, som står højt på dagsordenen hos Sønderborg Landsbyforum, fortæller formanden Agnes Nielsen i en pressemeddelelse:

”Vi har meldt os ind i Landdistrikternes Fællesråd, fordi vi gerne vil dele erfaringer på nationalt plan, og fordi vi tror, at vi sammen med Landdistrikternes Fællesråd kan gøre en forskel. I Sønderborg Landsbyforum, der er et forum for de 34 landsbylaug i kommunen, er vi f.eks. meget interesserede i planloven. Der er eksempler på, at det kan være hæmmende for nogle landsbyers udvikling. Som Landsbyforum i Sønderborg kan vi ikke ændre planloven alene, men fællesrådet kan gøre en forskel. Ved at melde os ind som C-medlem, er vi med til at give jer endnu mere tyngde og indflydelse, siger formanden for Sønderborg Landsbyforum”, udtaler Agnes Nielsen.

Som Danmarks overordnede landdistriktsorganisation indsamler, deler og kommunikerer Landdistrikternes Fællesråd viden og erfaringer til gavn for landdistrikter og yderområder. Derudover afholder rådet løbende arrangementer, møder og netværksaktiviteter for medlemmerne.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...