Sønderborg Musikforening fejrer 100 år med en stor slotskoncert

18. september 2019 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller til den festlige jubilæumskoncert i Riddersalen på Sønderborg Slot med orkestrets egen fløjtenist Jorunn Solløs som solist og under ledelse af det unge dirigenttalent Ross Collins. Koncerten spilles lørdag den 28. september kl. 16.00.

Jubilæumskoncerten markerer 100-året for Sønderborg Musikforening og er samtidig en fejring af det mangeårige venskab og samarbejde mellem musikforeningen og Sønderjyllands Symfoniorkester. Lige fra orkestrets oprettelse i 1936 medvirkede det regelmæssigt ved musikforeningens koncerter indtil det i 1963 blev landsdelsorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderjyllands Symfoniorkester i en pressemeddelelse.

Eftermiddagens program er sammensat specielt til anledningen og byder på toner af Carl Nielsens Lille suite for strygere, Mozarts fløjtekoncert i G-dur og Haydns Symfoni nr. 101, som også kaldes ”Uret”. Inspirationen til programmet er hentet fra et af musikforeningens ældst bevarede koncertprogrammer nærmere bestemt fra 1947, hvori det fremgår at Haydns symfoni blev spillet af symfoniorkestret.

Jorunn Solløs er solist

Artiklen fortsætter under annoncen

Jorunn Solløs spiller til dagligt i Sønderjyllands Symfoniorkester og er denne aften solist på Mozarts fløjtekoncert i G-dur, et værk, som har en helt særlig betydning for hende: ”Mozarts fløjtekoncert i G-dur har fulgt mig igennem hele min studietid og karriere. Den skulle spilles til optagelsesprøven for at komme ind på studiet, den skulle spilles, da jeg vandt min stilling i Sønderjyllands Symfoniorkester, og jeg har også spillet den som solist ved flere andre anledninger. Med andre ord er det et af de vigtigste værker for en fløjtenist”, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jorunn Solløs og symfoniorkestret ledes af Ross Collins, som i en ung alder har fuld gang i sin dirigentkarriere. For tiden studerer han hos den finske mesterdirigent Jorma Panula.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Coronasmittede er igen steget

27. oktober 2021 COVID-19

I Sønderborg Kommune er der lige nu 67 personer, som gennem den seneste uge er smittet med Corona.Forleden sagde sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT: Han har endnu ikke set tallene fra mandag. “Det er i Sønderborg, som det er andre steder. Antallet af smittede stiger og det er ikke overraskende”. Genåbningen af samfundet har ikke […]

Læs mere...