Sønderborg Musikforening fejrer 100 år med en stor slotskoncert

18. september 2019 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller til den festlige jubilæumskoncert i Riddersalen på Sønderborg Slot med orkestrets egen fløjtenist Jorunn Solløs som solist og under ledelse af det unge dirigenttalent Ross Collins. Koncerten spilles lørdag den 28. september kl. 16.00.

Jubilæumskoncerten markerer 100-året for Sønderborg Musikforening og er samtidig en fejring af det mangeårige venskab og samarbejde mellem musikforeningen og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige fra orkestrets oprettelse i 1936 medvirkede det regelmæssigt ved musikforeningens koncerter indtil det i 1963 blev landsdelsorkester.

Det skriver Sønderjyllands Symfoniorkester i en pressemeddelelse.

Eftermiddagens program er sammensat specielt til anledningen og byder på toner af Carl Nielsens Lille suite for strygere, Mozarts fløjtekoncert i G-dur og Haydns Symfoni nr. 101, som også kaldes ”Uret”. Inspirationen til programmet er hentet fra et af musikforeningens ældst bevarede koncertprogrammer nærmere bestemt fra 1947, hvori det fremgår at Haydns symfoni blev spillet af symfoniorkestret.

Jorunn Solløs er solist

Jorunn Solløs spiller til dagligt i Sønderjyllands Symfoniorkester og er denne aften solist på Mozarts fløjtekoncert i G-dur, et værk, som har en helt særlig betydning for hende: ”Mozarts fløjtekoncert i G-dur har fulgt mig igennem hele min studietid og karriere. Den skulle spilles til optagelsesprøven for at komme ind på studiet, den skulle spilles, da jeg vandt min stilling i Sønderjyllands Symfoniorkester, og jeg har også spillet den som solist ved flere andre anledninger. Med andre ord er det et af de vigtigste værker for en fløjtenist”, fortæller hun.

Jorunn Solløs og symfoniorkestret ledes af Ross Collins, som i en ung alder har fuld gang i sin dirigentkarriere. For tiden studerer han hos den finske mesterdirigent Jorma Panula.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk