Sønderborg og Aarhus har udviklet en app til biblioteksbrugere

26. september 2019 Kultur

Selvbetjente biblioteker giver os mulighed for at besøge biblioteket, når det passer os, men har samtidig skabt et behov for hjælp til at navigere rundt mellem reolerne, når der ikke er noget bibliotekspersonale til stede, som vi kan spørge til råds. Med appen “Biblioteket” og den tilhørende “Wayfinding”, der virker som en slags GPS i biblioteksrummet, er det nu nemt selv at finde frem til materialerne på bibliotekerne. Dette kan foreløbig kun foregå på Biblioteket Sønderborg og i Dokk1 i Aarhus, men hjælp er på vej til resten af landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det glæder mig, at vi sammen med Aarhus kan udvikle nye digitale løsninger, som hjælper borgerne til at få gode oplevelser på biblioteket. Vi har satset meget på den digitale dimension i MultiKulturhuset, og støtten til dette projekt understreger, at vi sammen med Aarhus er i front med nye teknologier og digitale løsninger”, siger formand for Kulturudvalget , Stephan Kleinschmidt, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem Sønderborg og Aarhus for at videreudvikle appen, så den kan bruges nationalt, er i gang. Appen “Biblioteket” giver mulighed for at reservere materialer, tjekke status for lånte og reserverede materialer, og nu – som noget nyt – at guide gæster/lånere frem til den rette reol. Når materialet står på hylden på biblioteket, kan det via et kort over bibliotekets indretning ses, hvor materialet befinder sig. Appen viser også vej til fx reservationer, toiletter og mødelokaler.

“Appen fungerer i store træk på sammen måde som Googles kort. Dem kender de fleste, og derfor er appen nem og brugervenlig. Det er en tillidserklæring og en spændende udfordring at videreudvikle den nuværende løsning, så “Wayfinding” bliver dynamisk og en service, som bliver tilgængelig for alle biblioteker i landet”, siger stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen.

Appen “Biblioteket” kan hentes gratis i App Store og Google Play.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...