Sønderborg planter træer

15. august 2019 Samfund

Lørdag den 14. september gennemfører TV2, i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, den første landsindsamling for klimaet. Med ’Danmark planter træer’ sættes der fokus på træernes betydning for klimaet, også helt lokalt i Sønderborg, hvor blandt andre ProjectZero bakker op om landsindsamlingen.

TV2s landsindsamling sker for at sikre viden om træers betydning for klimaet, samt at der bliver plantet nye træer i Sønderborg og ProjectZero vil, i samarbejde med lokale interessenter, styrke virksomhederne deltagelse med henblik på at gøre det nemt for både ansatte og borgerne at bidrage med beløb til indsamlingen. Det skriver ProjectZero.

Målet er at indsamle penge til minimum en beplantning af ca. 13.000 nye træer i Sønderborg Kommune.

I Sønderborg Kommune udgør skovarealet cirka 8 procent mens skovarealet i Danmark udgør cirka 12% og derfor påbegyndte Sønderborg kommune i 2017, i samarbejde med Naturstyrelsen, plantning af 120 hektar ny skov i Oksbøl.

I en netop offentliggjorte rapport peger verdens forskere på, at netop bæredygtigt skovbrug kan hjælpe med at reducere CO2-indholdet i luften.

Træer optager, som led i fotosyntesen, CO2 i lighed med alle andre grønne planter og derfor indtænkes træer som en naturlig del af klimaløsningerne på lige fod med energibesparelser, varmepumper, vindmøller, omlægning af mad- og forbrugsvaner med mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om landsindsamlingen ’Danmark planter træer ved at klikke her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...