Sønderborg præsenteres som pioner på Frankrigs vigtigste klimakonference

23. januar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Viceborgmester Aase Nyegaard er i denne uge i Bordeaux, hvor hun fortæller 2000 konferencedeltagere om Sønderborgs indsats for bæredygtighed: Man behøver ikke at være en kæmpestor by for at gøre en kæmpestor forskel.

Konferencen European Energy Transition Conference finder sted 24.-26. januar med byerne Bordeaux og Dunkerque samt det nationale energiagentur ADEME som arrangører i år. Dagsordenen er hvert år at analysere og udbrede de vigtigste omstillingstendenser på klimaområdet. Deltagerne er over 2000 ledere fra både den politiske og erhvervsmæssige scene, og der er tilrettelagt over 100 debatter og møder.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er på Sønderborgs vegne stolt og beæret over, at vi er inviteret med. I invitationen kalder de os “langt foran” og en af Europas pionerer på energiomstillingsområdet. Jeg skal fortælle om vores vision om CO2-neutralitet i 2029, hvor det altid er inddragelsen af børn og unge og læringen fra børnehave til Ph.D. samt den brede deltagelse og opbakningen fra hele den politiske vifte, erhvervslivet, vore uddannelsesinstitutioner og borgerne, der vækker opsigt i udlandet. Jeg er også blevet bedt om at fortælle om Covenant of Mayors, hvor en række europæiske byer på tværs af grænser og størrelse er fælles om en ambitiøs tilgang til og videndeling om klimaspørgsmålet”, fortæller viceborgmester Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard deltager bl.a. i en session, hvor temaet netop er metoder til at mobilisere forskellige aktører i en fælles indsats.

”ProjectZero er vores gode fortælling. Det var fantastisk godt set, da vi for snart mange år siden samlede indsatsen i Sønderborg i en OPP-konstruktion, fik vedtaget en vision og gik i gang. Det har sikret, at vi er langt foran de fleste andre, og at vores borgeres og virksomheders tankegang på klimaområdet er modnet i forhold til forståelsen for, at den bæredygtige udvikling og energiomstillingen er nødvendig”, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 112, Sønderborg

Kørte på elløbehjul og blev anholdt

29. juni 2022 112

Natten til onsdag stoppede politiet en 26-årig mand, som kørte på elløbehjul på cykelstien ved Strandpromenaden. “Han blev standset, fordi han ikke havde hjelm på og betjentene vurderede, at han var påvirket, så manden blev sigtet og anholdt”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. I lommen havde den 26-årige en smule hash. Resultatet […]

Læs mere...