Sønderborg Roklub runder skarpt hjørne – og satser grønt

16. juni 2021 Sport
Foto: Pressefoto, ProjectZero
Foto: Pressefoto, ProjectZero

På fredag kan Sønderborg Roklub både fejre 100-års jubilæum og byde velkommen i nyrenoverede rammer, som er godt på vej til at gøre roklubben CO2-neutral i den daglige drift.

Roklubben har for år tilbage haft både kakkelovn og oliefyr til opvarmning, men nu er bygningen energieffektiviseret og elektrificeret så 50 procent af strømforbruget produceres på det tagmonterede solcelleanlæg.

”Jeg husker, at vi i flere år betalte 45.000 kroner i energiregninger primært for at holde bygningen frostfri”, fortæller klubbens formand siden 2016, Jørn Erik T. Rasmussen, og han fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er glad for det, vi har gjort. Få supplerende indsatser kan bringe os helt i mål”, siger han med henvisning til, at ombygningen har skabt en top-isoleret bygning, hvad angår gulve, tag og vægge, vinduer, ventilation, varmegenvinding og belysning.

Peter Rathje, direktør for Sønderborgs ProjectZero, glæder sig til at kunne overrække klubben det første grønne ZEROsport-diplom ved jubilæumsreceptionen på fredag.

”Da vi startede ZEROsport-programmet i 2014 var områdets sportsklubber og -faciliteter ikke fokuseret på energi og klima og de uddelte diplomer har gennem årene skabt stor opmærksomhed på, at også i fritidslivet bruger vi ressourcer, som belaster naturen, men også at vi kan gøre noget for at begrænse klimaaftrykket”, siger Peter Rathje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Roklubben blev oprettet den 17. juni 1921 af blandt andre Niels Ventegodt, som var en habil langtursroer og klubben voksede sig hurtigt ud af de midlertidige rammer på kasernes grund og blev i 1924 flyttet til den nuværende placering ved Verdens Ende.

En større ombygning i 1935 skabte rammerne for klubben frem til den omfattende ombygning og energirenovering i 2019/2020, som er sket med stor respekt for bygningens oprindelige præg, der er skabt af arkitekt Mundt i 1935.

Ombygningen har skabt en helt ny tag-etage med 239 m2 som blandt andet omfatter kantine, køkken, træningslokaler, omklædning og toiletter. Ombygningen har kostet 5,8 millioner kroner som er kommet gennem egen finansiering samt bidrag fra fonde og puljer – ligesom klubbens medlemmer selv har bidraget med arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...