Sønderborg sendte hele 77 solcelle-ansøgninger

10. april 2014 Erhverv

Sønderborg Kommune har med 77 ansøgninger søgt om knap en fjerdedel af den samlede effektpulje i den statslige solcellepulje på 20 MW for kommuner. Ingen andre kommuner nærmer sig denne imponerende indsats.projectzero

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg havde man forberedt sig grundigt, inden Energinet.dk i sidste uge åbnede for en ansøger-spurt på 17 timer, hvor alle kommuner kunne søge den statslige solcellepulje på 20 MW. Puljen giver kommunerne dispensation fra selskabsgodtgørelse, når de sætter solceller op på skoler, børnehaver osv.

Et udtræk fra Energinet.dk viser, at Sønderborg har gjort den absolut største indsats, for at få del i puljen med i alt 77 ansøgninger til en samlet effekt på 4,693 MW.

– Jeg er rigtig godt tilfreds og vi har ventet på ordningen, siger Mie Rauff Nielsen, afdelingsleder for Bygninger & Energi i kommunen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet standset […]

Læs mere...