Sønderborg sendte hele 77 solcelle-ansøgninger

10. april 2014 Erhverv

Sønderborg Kommune har med 77 ansøgninger søgt om knap en fjerdedel af den samlede effektpulje i den statslige solcellepulje på 20 MW for kommuner. Ingen andre kommuner nærmer sig denne imponerende indsats.projectzero

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg havde man forberedt sig grundigt, inden Energinet.dk i sidste uge åbnede for en ansøger-spurt på 17 timer, hvor alle kommuner kunne søge den statslige solcellepulje på 20 MW. Puljen giver kommunerne dispensation fra selskabsgodtgørelse, når de sætter solceller op på skoler, børnehaver osv.

Et udtræk fra Energinet.dk viser, at Sønderborg har gjort den absolut største indsats, for at få del i puljen med i alt 77 ansøgninger til en samlet effekt på 4,693 MW.

– Jeg er rigtig godt tilfreds og vi har ventet på ordningen, siger Mie Rauff Nielsen, afdelingsleder for Bygninger & Energi i kommunen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...