Sønderborg sendte hele 77 solcelle-ansøgninger

10. april 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har med 77 ansøgninger søgt om knap en fjerdedel af den samlede effektpulje i den statslige solcellepulje på 20 MW for kommuner. Ingen andre kommuner nærmer sig denne imponerende indsats.projectzero

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg havde man forberedt sig grundigt, inden Energinet.dk i sidste uge åbnede for en ansøger-spurt på 17 timer, hvor alle kommuner kunne søge den statslige solcellepulje på 20 MW. Puljen giver kommunerne dispensation fra selskabsgodtgørelse, når de sætter solceller op på skoler, børnehaver osv.

Et udtræk fra Energinet.dk viser, at Sønderborg har gjort den absolut største indsats, for at få del i puljen med i alt 77 ansøgninger til en samlet effekt på 4,693 MW.

– Jeg er rigtig godt tilfreds og vi har ventet på ordningen, siger Mie Rauff Nielsen, afdelingsleder for Bygninger & Energi i kommunen.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...