Sønderborg skal fejre Hestens År sammen med Kina

22. januar 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse fra Center for Kultur:

Velkommen til Hestens År! Båndene mellem Sønderborg og Kina vokser sig stadigt stærkere. Derfor markerer en lang række borgere, kommune og erhvervsliv det kinesiske nytår over to uger.Papir lotus

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg og Kina har i lang tid haft et godt øje for hinanden. Og de to kommer stadigt tættere på hinanden.

Derfor har Kinas ambassade i Danmark for nu tredje år i træk valgt Sønderborg som en af kun tre danske byer til at markere kinesisk nytår, der i år hedder ”Hestens År”.

Kommunen giver festen videre til borgerne og lader markeringen vare i to uger. Det sker igennem en række arrangementer bredt fordelt over kommunen fra mandag 27. januar til fredag 7. februar.

– Her er noget for alle, og alle har mulighed for at blive klogere på Kina. Vi har i år bestræbt os på at arrangere et kinesisk nytår, der kommer bredt ud i kommunen både geografisk og temamæssigt. Kommunen, Alsion, biblioteket og Augustiania står for de offentlige arrangementer. Det spændende er, at vi her på tredje år mærker, hvordan flere og flere er med og laver deres egne, sideløbende arrangementer. Der er blandt andet skoler, SFO’er, Sønderborg Turist- og Erhvervscenter, Project Zero og Lean Energy, siger Poul Valdemar Nielsen, projektleder på Kinesiske Dage i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Røde valmuer tæsker trommer

Hovedarrangementet sker onsdag 29. januar klokken 20 i Koncertsalen Alsion, når nogle af Kinas bedste entertainere, pige-hovedkoncert red poppy ladiestrommegruppen Red Poppy Ladies Percussion, går på scenen med sit stort anlagte show. Den er gratis for publikum. Inden da kan interesserede møde op i Cafe Alsion fra klokken 18 og folde en lotus af papir på samme måde, som familier gør i Kina. Hvis vejret tillader det, vil de mange hundrede papirblomster med stearinlys i blive sat ud i Alssund.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to uger byder også på muligheden for at gå til foredrag om det kineske nytårs traditioner og mad, om H.C. Andersen og Kina og om te-smagning. Yderligere byder Sønderborghus på gratis, kinesisk ungdomsfilm, City Monkey. Skulpturparken Augustiana inviterer indenfor til moderne, kinesisk kunst.

 

Ikke sort-hvid

– Vi har alle en opfattelse af, hvad vi mener, Kina er. Det er som oftest en sort-hvid af slagsen, enten varemærket ”dårlig standard” eller de store, historiske filosoffers land. Men Kina er så meget mere. Derfor dette brede program, siger Poul Valdemar Nielsen.City Monkey

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvorfor overhovedet markere det kinesiske nytår? Fordi Sønderborg er så langt fremme ikke blot i forhold til andre danske kommuner, men også i forhold til andre steder i Europa. Den i efteråret indgåede samarbejdsaftale med Haiyan Kommune er en af blot ti aftaler af sin slags i hele Europa. En gruppe højtstående repræsentanter fra Haiyan vil besøge Sønderborg 27. og 28. januar for at se på muligheder for at samarbejde om yderligere klimaløsninger.

– Sønderborg har naturlige forudsætninger for at stå godt i Kina. Vores virksomheder og teknologier har brændt sig fast i Kina. Vi har lange og gode relationer, siger Poul Valdemar Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om Kinesiske Dage i Sønderborg på www.facebook.com/kinesiskedage eller hent et program på biblioteket, turistkontorerne, Alsion eller flere af cafeerne og butikkerne rundt om i kommunen.

 

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...