Sønderborg Sommer Revy er klar med holdet til 2020

8. oktober 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Trofaste fans af Sønderborg Sommer Revy kan ånde lettet op. I den kommende sæson vil både Lone Rødbroe og revydirektør Jeanne Boel på scenen hos Sønderborg Sommer Revy. Sammen med skuespiller Karsten Jansfort, der første gang stod på scenen i Sønderborg Sommer Revy i 1998, udgør de den erfarne kerne, som skal sikre, at revyen også til næste år skriver sig ind i historien som en af Danmarks bedste.

Mens Lone Røbroe efterhånden har stået på scenen i Sønderborg så mange gange, at de fleste opfatter hende som en fast bestanddel af Sønderborg Sommer Revy, er det til sommer ”blot” femte gang, at Karsten Jansfort medvirker. Den 55-årige, erfarne revyskuespiller har herudover blandt andet medvirket i Cirkusrevyen, Hjørring-revyen og Nykøbing Falster-revyen samt en lang række musicals, lige som han har en mangeårig teater-karriere bag sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Karsten Jansfort stod også på scenen sammen med os forrige år, mens vi sidste år venligst udlånte ham til Cirkusrevyen. Nu er han heldigvis retur, og vi glæder os til at genoptage det gode samarbejde”, siger revydirektør Jeanne Boel i en pressemeddelelse.

En fantastisk energi

Men som med alle andre ting i verden, er revygenren ikke en statisk størrelse. Fornyelse må der løbende til, og det har revyparret Jeanne Boel og Klaus Kristensen i den grad sikret sig med to unge skuespillere, der begge for første gang er med i Sønderborg Sommer Revy.

Artiklen fortsætter under annoncen

31-årige Pelle Emil Hebsgaard er en ‘rising star’ i den danske underholdningsbranche. Han er nok mest kendt for sin rolle som vært for TV2-programmet Keramikkamp og yngre seere vil også genkende ham som Vlad i streamingserien GG Horsens.

Pelle Emil Hebsgaard slog i 2013 igennem i rollen som ånden Genie i Alladin-musicalen på Fredericia Teater – en rolle han i 2014 modtog Lauritzen prisen som årets talent for. Han er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2011 og har siden primært haft roller inden for musical-genren, men har også prøvet kræfter med revygenren både i Rottefælden, hos Nykøbing Falster-revyen og TamTam i Tivoli. Herudover har Pelle Emil Hebsgaard medvirket i en række danske film og tv-serier som 9. april, Rita og Bedrag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Pelle Emil på Far til fire-musicalen i Tivoli. Han har en fantastisk energi og en vidende og spiddende humor. Samtidig har han den yngre generations blik for, hvordan vores samfund udvikler sig – på godt og ondt – så jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver et virkelig frugtbart samarbejde at skabe næste års revy sammen med ham”, siger revydirektør Jeanne Boel.

Tradition og fornyelse

Den anden nyhed i truppen er 38-årige Max-Emil Nissen, der også har sine største meritter inden for musical-genren, hvor han blandt andet har medvirket i Hodja fra Pjort, Shubidua og Den Lille Havfrue. Max-Emil Nissen har også erfaring fra en række teater-roller, blandt andet medvirker han dette efterår i Jeppe på Bjerget på Vendsyssel Teater. Herudover vil mange danske børn genkende Max-Emil Nissens stemme, da han har lagt stemme til en række tegnefilm.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Max-Emil Nissen har et stort show-gen og nyder i den grad at fyre den af på en scene. Han har aldrig tidligere prøvet kræfter med revy-genren, så jeg er sikker på, at han vil udfordre os og sikre, at vi prøver nogle ting af, som ikke før har været forsøgt i revy-sammenhæng. Det glæder vi os utroligt meget til og vi ser virkelig frem til at kunne præsentere en Sønderborg Sommer Revy, der både holder traditionen ved dansk revy i hævd og omfavner friskheden ved fornyelse. En ting er i hvert fald helt sikker: Vi bliver et meget velsyngende hold”, siger Jeanne Boel.

Artiklen fortsætter under annoncen