4. februar 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Svømmeklubben Sønderborg har i weekenden haft tre svømmere afsted til Danmarksmesterskaberne på kortbane for årgangssvømmere – piger årgang 2006-2007 og drenge årgang 2005-2006. Alle svømmere havde kvalificeret sig allerede i sidste sæson, så træningsforberedelserne har været rigtig gode.

Der var i år debut til Eskild Noah Johannsen og Signe Jensen. Det var et par nervøse svømmere som trådte ind på den store scene. Men fra starten viste de, at de var godt forberedt og klar til at præstere, skriver svømmeklubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Signe Jensens bedste præstationer blev en 5. plads i 100 bryst og 400 fri, og derudover to top-10 placeringer. Signe satte personlig rekord i samtlige 6 løb hun stillede op i.

Eskild Noah Johannsen svømmede sig til en 4. plads i 400 medley, slået med få hundrededele i kampen om en medalje. Han opnåede også en 5. plads i 400 fri og 6. plads i 200 medley, og alle andre løb i top-10. Også Eskild satte personlig rekord i samtlige sine 6 løb i weekenden.

To flotte debuter som bestemt var over forventningerne til mesterskabet.

Clara Kapke skulle leve op til sine topplaceringer på ranglisterne, hun modstod flot presset. Hun svømmede tre medaljer hjem til svømmeklubben. Sølv i 200 ryg, bronze i 100 ryg og 400 Medley. Clara Kapke havde hele 9 starter og sluttede ikke uden for top-8 i nogen af sine løb.

Til stævnet blev der også kåret de bedste svømmere i hver svømmeart på tværs af distancer, her vandt Clara Kapke pokaler som nr. 3 i både ryg- og frisvømning.

Her sluttede Signe Jensen som en flot nr. 5 i brystsvømning.

Der var klar sjællandsk dominans til dette DM, hvor Svømmeklubben Sønderborg, sammen med Aalborg Svømmeklub, var de eneste der kunne udfordre de sjællandske klubber. På pigesiden var der kun 12 medaljer der gik til jyske klubber, Aalborg tog de 7 og Sønderborg 3. Dette placerer SKS som den 2. bedste jyske svømmeklub på pigesiden ved dette mesterskab.