Sønderborg tæller ned til Tour de France i et 100 dages-program

12. marts 2021 Kultur

Sønderborg Kommune tæller ned til Tour de France 2022 med et 100-dages program fra 23. marts 2022. Kommunen inviterer nu alle interesserede med ombord til at fylde indhold i programmet og åbner en støttepulje i april.

Den 23. marts 2022 er der 100 dage til, at verdens største cykelløb, Tour de France, kommer til Danmark – og til Sønderborg. Det ønsker Sønderborg Kommune at gøre noget festligt ud af i form af et 100-dages program fyldt med aktiviteter.

Det bliver et stort program med noget for alle og det kræver mange gode ideer, skriver kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen inviterer derfor allerede nu alle til at gøre touren til deres egen. Interesserede kan byde ind med aktiviteter og begivenheder til 100-dages programmet.

Til det formål åbner kommunen ”Vores TourPulje”, hvor interesserede arrangører i tidsrummet 1. april – 17. august 2021 kan søge om økonomisk støtte til deres lokale arrangementer.

Sønderborg Kommune ønsker i forbindelse med Tour de France, at vi styrker fælleskaber og sammen bygger bro mellem mennesker i ”Verdens Grønneste Målby”.

Artiklen fortsætter under annoncen

100-dages programmet sætter fokus på oplevelser og aktiviteter, kultur og idræt, cyklisme samt fransk kultur, sønderjysk kultur, madkultur, bæredygtighed – eller måske noget helt ottende?

Inspirations-workshop

Alle interesserede inviteres til to workshops, hvor kommunen går i dybden med kriterierne for at blive en del af 100-dages programmet og modtage støtte fra Vores Tour Pulje. De to workshops har til formål at give inspiration til deltagernes egne arrangementer ud fra temaerne cyklisme, fransk kultur, lokalkultur, madkultur samt bæredygtighed. Ligeledes kan arrangørerne få hjælp til at konkretiseres deres ideer, så de er klar til at ansøge om midler fra Vores Tour Pulje.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to workshop foregår henholdsvis 8. april og 17. juni i MultiKulturhuset.

Arrangementet kræver tilmelding på hjemmesiden sonderborg.dk.

Hvis forsamlingsbuddet fortsat er i kraft, vil workshopsene blive gennemført online.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...