Sønderborg tæller ned til Tour de France i et 100 dages-program

12. marts 2021 Kultur

Sønderborg Kommune tæller ned til Tour de France 2022 med et 100-dages program fra 23. marts 2022. Kommunen inviterer nu alle interesserede med ombord til at fylde indhold i programmet og åbner en støttepulje i april.

Den 23. marts 2022 er der 100 dage til, at verdens største cykelløb, Tour de France, kommer til Danmark – og til Sønderborg. Det ønsker Sønderborg Kommune at gøre noget festligt ud af i form af et 100-dages program fyldt med aktiviteter.

Det bliver et stort program med noget for alle og det kræver mange gode ideer, skriver kommunen.

Kommunen inviterer derfor allerede nu alle til at gøre touren til deres egen. Interesserede kan byde ind med aktiviteter og begivenheder til 100-dages programmet.

Til det formål åbner kommunen ”Vores TourPulje”, hvor interesserede arrangører i tidsrummet 1. april – 17. august 2021 kan søge om økonomisk støtte til deres lokale arrangementer.

Sønderborg Kommune ønsker i forbindelse med Tour de France, at vi styrker fælleskaber og sammen bygger bro mellem mennesker i ”Verdens Grønneste Målby”.

Artiklen fortsætter under annoncen

100-dages programmet sætter fokus på oplevelser og aktiviteter, kultur og idræt, cyklisme samt fransk kultur, sønderjysk kultur, madkultur, bæredygtighed – eller måske noget helt ottende?

Inspirations-workshop

Alle interesserede inviteres til to workshops, hvor kommunen går i dybden med kriterierne for at blive en del af 100-dages programmet og modtage støtte fra Vores Tour Pulje. De to workshops har til formål at give inspiration til deltagernes egne arrangementer ud fra temaerne cyklisme, fransk kultur, lokalkultur, madkultur samt bæredygtighed. Ligeledes kan arrangørerne få hjælp til at konkretiseres deres ideer, så de er klar til at ansøge om midler fra Vores Tour Pulje.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to workshop foregår henholdsvis 8. april og 17. juni i MultiKulturhuset.

Arrangementet kræver tilmelding på hjemmesiden sonderborg.dk.

Hvis forsamlingsbuddet fortsat er i kraft, vil workshopsene blive gennemført online.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...