Sønderborg udvalgt til at gå forrest i kampen mod klima-udfordringerne

3. maj 2019 Samfund

Sønderborg er en af de 20 danske kommuner, som skal udvikle top-ambitiøse klimaplaner med inspiration fra verdens største byer. Sønderborg er valgt ud til Realdanias DK2020-klimaprojektet, som har til formål at bringe Danmark i front med implementeringen af Paris-aftalens mål fra 2015.

Sønderborg er valgt blandt 31 ansøgere og får mulighed for at kigge verdens største byer i klimakortene og det glæder borgmester Erik Lauritzen:

”Klimaforandringerne er en realitet i hele verden og det er vigtigt for Sønderborg, at lære af de erfaringer som verdens største byer har fået i kampen mod klimaforandringerne, dele viden på tværs af landegrænserne og samtidig danne stærke netværk og relationer til gavn for Sønderborgs virksomheder, som globalt er førende indenfor energieffektivisering”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælles for de 20 udvalgte danske kommuner er, at de alle vil sætte turbo under klima-ambitionerne og at de nu skal i gang med at udvikle klimaplaner og -indsatser, der lever op til Paris-aftalens ambitiøse målsætning om at holde den globale temperaturstigning på under 2°C, og helst så tæt på 1,5°C som muligt.

”I Sønderborg har vi rigtig meget at spille ind med og Realdanias DK2020 er en god mulighed for at trykprøve ProjectZeros nye Roadmap2025 i forhold til Parisaftalen. Jeg glæder mig til et inspirerende samarbejde med de øvrige danske kommuner i projektet”, siger Erik Lauritzen..

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden for DK2020 er rapporten ’Deadline 2020’, som det internationale bynetværk C40 udgav sammen med konsulentfirmaet Arup i 2016 i kølvandet på Paris-aftalen. Rapporten sætter en global standard for, hvordan byer og kommuner kan bidrage til at opnå Parisaftalens målsætninger.

”Det er godt at se, at så mange forskelligartede danske kommuner tager ansvar for klimaet og vil være med i et projekt som DK2020. Der er stærkt brug for samarbejde på tværs af både Danmark og verdens byer, hvis vi skal løse de enorme klimaudfordringer, vi står overfor. Med DK2020 får danske kommuner mulighed for at lade sig inspirere af de bedste klimaløsninger i verden og de bedste danske løsninger kan komme ud til resten af verden. Vi glæder os meget til at se resultatet af danske kommuners ambitiøse klimaarbejde”, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af DK2020 vil foregå som såkaldt ’peer-learning’, hvor de udvalgte kommuner får mulighed for at lære af hinanden og udveksle løsninger og erfaringer. Samtidig får kommunerne teknisk hjælp og sparring af globale og danske eksperter fra C40 og Danmarks grønne tænketank CONCITO til at udvikle, opdatere og tilpasse klimaarbejdet, så det lever op til C40s standard for klimaomstilling.

De 20 udvalgte kommuner mødes første gang til intro-workshop allerede den 23. maj.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...