Sønderborg Ungdomsskole får penge fra BHJ-fondens genforeningspulje

16. juli 2019 GF2020

Når fejringen af genforeningen i 1920 begynder næste år, er der mange ude i de sønderjyske lokalområder, der er i gang med at stable en masse spændende projekter på benene, skriver BHJ-fonden.

Sønderborg Ungdomsskole er én af dem, og de får glæde af pengene fra BHJ-fondens genforeningspulje.

“Unge er vores fremtid, og vi mener, at det er vigtigt at informere dem om, hvad der er sket, så de kan lære af det. Derfor er vi også rigtige glade for de midler, vi har fået tildelt fra BHJ-fonden. Støtten gør det muligt for os lave et arrangement, der samler unge mennesker fra både Tyskland og Danmark til en lærerig weekend, der ender ud i et stort fælles kunstværk”, fortæller Ole N. Rasmussen, der er leder på Sønderborg Ungdomsskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativet fra Sønderborg Ungdomsskole foregår i UngDanmark regi, som er foreningen for ungdomsskoler i Danmark. Over en weekend, fyldt med mange forskellige aktiviteter, kommer de danske og tyske unge på tre workshops, hvor de blandt andet laver lerskulpturer og fotoinstallationer, som til sammen bliver et nyt mindesmærke, der skal samle fortid og fremtid.

“De unge kommer på kreative måder til at diskutere emner som demokrati, sameksistens, mindretal, fortid og fremtid – for det er netop dialog, der fremmer forståelse. Det skal ende ud i et fantastisk kunstværk, der beskriver, hvordan de unge føler om for eksempel emner som mangfoldighed og gensidig respekt for andre mennesker”, uddyber Ole N. Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skulle man være interesseret i at se de unges nutidige grænsesten, har ungdomsskoleforeningen i 2020 planer om at holde en ferniseringsceremoni, hvor de unge afslører kunstværkerne.

“Det er dejligt at vide, at den støtte vi kan give med penge fra BHJ-fondens genforeningspulje, gør en forskel for de forskellige initiativer og projekter, som for eksempel Sønderborg Ungdomsskole – men i lige så høj grad, at projekterne kan skabe glæde for mennesker rundt om i hele regionen”, siger Peder Damgaard formand for bestyrelsen i BHJ-fonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Coronasmittede er igen steget

27. oktober 2021 COVID-19

I Sønderborg Kommune er der lige nu 67 personer, som gennem den seneste uge er smittet med Corona.Forleden sagde sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT: Han har endnu ikke set tallene fra mandag. “Det er i Sønderborg, som det er andre steder. Antallet af smittede stiger og det er ikke overraskende”. Genåbningen af samfundet har ikke […]

Læs mere...