Sønderborg Ungeklimaråd vil undersøge de unges forhold til klima

31. januar 2020 Samfund

Sønderborg Ungeklimaråd har sat sig for at undersøge unges forhold til klima, miljø og bæredygtighed i Sønderborg Kommune og målet er at mobilisere flere unge og skabe en bredere repræsentation i den lokale kamp for klimaet.

Derfor inviterede ungeklimarådet i samarbejde med Nyt Europa og FN-Forbundet torsdag til debataften i Sønderborghus.

På mødet præsenterede Sønderborg Ungeklimaråd en spørgeskemaundersøgelse målrettet unge i aldersgruppen 15-29 år og den skal rulles ud på skoler og uddannelsesinstitutioner i Sønderborg Kommune i februar og marts måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen spørger bl.a. ind til de unges bekymringer i forhold til klimaforandringer lokalt og globalt og spørger også ind til de unges ønske om inddragelse og engagement, når det gælder klima- og energiplanlægningstiltag i Sønderborg Kommune.

På baggrund af besvarelserne laver ungeklimarådet en rapport, der skal komme med anbefalinger til byrådet og præsenteres i internationale sammenhænge i forbindelse med EU-projektet, ’EYES’, om netop unge-engagement og inddragelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen bød aftenens gæster velkommen og pointerede vigtigheden af ungeklimarådets arbejde i Sønderborg Kommune:

”Den indsats I har bygget op efter opstarten af EYES-projektet gør, at jeg betragter Ungeklimarådet som en seriøs sparringspartner, og med spørgeskemaundersøgelsen bringer I virkelig noget på banen, som vi som kommune og i ProjectZero kan anvende, ,sagde borgmesteren ifølge en pressemeddelelse på møde.

Transportminister Benny Engelbrecht var også tilstede og kom med et oplæg om den grønne omstilling i transportsektoren og hans politiske arbejde på området.

Oplægget lagde op til en diskussion om grønne transportinitiativer på lokalt, nationalt og internationalt niveau blandt både gæster og oplægsholdere.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Kultur, Sønderborg

Jan Hellesøe kommer med ‘Forudsigelser’ på Sønderborg Teater

1. december 2021 Kultur

Hvordan i alverden gjorde han det? Sådan lyder det fra mange, når de har oplevet Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende hjerne-manipulator rammer landet med en landsdækkende tourné i efteråret ‘22, hvor han vil fucke med danskernes hjerner med sine uforklarlige manipulationer. Du har sikker set Hellesøe på tv i ‘Fuckr med dn hjerne’ eller ‘Manipulator’, […]

Læs mere...