Sønderborg: Vil du være med til at starte en friskole?

8. maj 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

I kølvandet på Folkeskolereformen ser forældre fra Sønderborg nu et øget behov for at etablere en decideret friskole. Forældre ønsker, at Sønderborg friskole bliver et alternativt supplement til den nye folkeskolereform. En skole der bygger på tillid, nærvær, dialog og demokrati.skole

Artiklen fortsætter under annoncen

Det overordnede mål for Sønderborg Friskole er at skabe rammer for børnenes iboende lyst til læring og udvikling. Igennem kreativ og differentieret undervisning at åbne børnenes øjne for mangfoldighed, nærvær og vigtigheden af relationer. Børnene skal opleve mod og lyst til at tage del i egen læring og føle ansvar for sig selv, hinanden og den fælles skole og omgivende samfund.

Børnenes nysgerrighed skal stimuleres og styrkes i et inspirerende læringsmiljø med engagerede og dedikerede voksne og derigennem give dem mulighed for at opleve, at de er en uundværlig del af et fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervisningen skal være levende og betydningsfuld for børnene ud fra et humanistisk livssyn.

Skolen skal udformes under hensyntagen til, at børn er forskellige, iderige, betydningsfulde og kreative mennesker og derfor har brug for rammer, hvor dette understøttes og gøres muligt.

Forældre ønsker, at Sønderborg Friskole skal basere sit virke på etik, rummelighed og stor faglighed.

Der skal lægges vægt på at få skabt en attraktiv og aktiv fritidsdel, med pædagogisk indhold, for alle skolens børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som Friskole er man ikke underlagt den nye folkeskolereforms krav om længere skoledage, hvilket initiativtagerne ser som særligt værdifuldt. Der skal satses på øget indsats ift. barnets fritidsdel og vigtigheden af relations-dannelse.

Tirsdag den 13. maj kl. 19-21 mødes alle interesserede på Sønderborg Bibliotek i mødelokale 3.

Emner til drøftelse denne aften vil være:

  • Oprettelse af støtteforening
  • Sponsorkontakter
  • Friskolens beliggenhed / lokaler
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Kontakt til friskoleforeningen
  • Økonomi
  • Evt.

Der er behov for mennesker, som vil være med til at gøre det forarbejde, der skal til for, at visionen kan blive til en realitet. Arbejdsgruppen har opgaver til alle interesserede, som ønsker at bidrage i tilblivelsen af et inspirerende læringsmiljø – Sønderborg Friskole for deres barn eller samfundets børn, med størst mulig udviklings og trivselspotentiale.

Vi håber på stort fremmøde og glæder os til at se jer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Den internationale skole er indstillet til SEVERIN-PRISEN

16. september 2021 Uddannelse

Den internationale skole i Sønderborg med 168 elever vil gerne være mere synlige. Derfor oprettede skolen for et år siden en Facebookside, som nu er indstillet til SEVERIN-PRISEN 2021. For Sønderborg International School er det vigtigt, at forældre og andre interesserede kan følge med i børnenes hverdag på skolen. Derfor producerer de ældre klasser selv […]

Læs mere...