Sønderborg: Vil du være med til at starte en friskole?

8. maj 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

I kølvandet på Folkeskolereformen ser forældre fra Sønderborg nu et øget behov for at etablere en decideret friskole. Forældre ønsker, at Sønderborg friskole bliver et alternativt supplement til den nye folkeskolereform. En skole der bygger på tillid, nærvær, dialog og demokrati.skole

Artiklen fortsætter under annoncen

Det overordnede mål for Sønderborg Friskole er at skabe rammer for børnenes iboende lyst til læring og udvikling. Igennem kreativ og differentieret undervisning at åbne børnenes øjne for mangfoldighed, nærvær og vigtigheden af relationer. Børnene skal opleve mod og lyst til at tage del i egen læring og føle ansvar for sig selv, hinanden og den fælles skole og omgivende samfund.

Børnenes nysgerrighed skal stimuleres og styrkes i et inspirerende læringsmiljø med engagerede og dedikerede voksne og derigennem give dem mulighed for at opleve, at de er en uundværlig del af et fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervisningen skal være levende og betydningsfuld for børnene ud fra et humanistisk livssyn.

Skolen skal udformes under hensyntagen til, at børn er forskellige, iderige, betydningsfulde og kreative mennesker og derfor har brug for rammer, hvor dette understøttes og gøres muligt.

Forældre ønsker, at Sønderborg Friskole skal basere sit virke på etik, rummelighed og stor faglighed.

Der skal lægges vægt på at få skabt en attraktiv og aktiv fritidsdel, med pædagogisk indhold, for alle skolens børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som Friskole er man ikke underlagt den nye folkeskolereforms krav om længere skoledage, hvilket initiativtagerne ser som særligt værdifuldt. Der skal satses på øget indsats ift. barnets fritidsdel og vigtigheden af relations-dannelse.

Tirsdag den 13. maj kl. 19-21 mødes alle interesserede på Sønderborg Bibliotek i mødelokale 3.

Emner til drøftelse denne aften vil være:

  • Oprettelse af støtteforening
  • Sponsorkontakter
  • Friskolens beliggenhed / lokaler
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Kontakt til friskoleforeningen
  • Økonomi
  • Evt.

Der er behov for mennesker, som vil være med til at gøre det forarbejde, der skal til for, at visionen kan blive til en realitet. Arbejdsgruppen har opgaver til alle interesserede, som ønsker at bidrage i tilblivelsen af et inspirerende læringsmiljø – Sønderborg Friskole for deres barn eller samfundets børn, med størst mulig udviklings og trivselspotentiale.

Vi håber på stort fremmøde og glæder os til at se jer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...