Sønderborg vil fordoble antallet af kinesiske turister

26. november 2019 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

I tre dage har den kinesiske blogger, Angela Yang, besøgt Sønderborg-området og skrevet om sine mange oplevelser og indtryk til de cirka en halv million kinesere, der følger hende på det populære kinesiske, sociale medie Weibo – Kinas svar på Facebook.

SønderborgNYT mødte den 39-årige Anela Yang hos Det Sønderjyske Køkken, inden hun rejse tilbage til Kina med mange nye og skønne oplevelser i bagagen.

”Sønderborg kan tilbyde rigtig meget af det, som kineserne efterspørger, når de rejser ud i verden og særligt interessant er blandt andet Universe, hvor det er lykkedes at kombinere leg med læring for de unge mennesker. Det er bestemt noget af det, som kan trække kinesiske familier til Sønderborg”, fortæller Angela Yang til SønderborgNYT. Hun fremhæver også Sønderborg-områdets ProjectZero-vision.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var meget inspirerende at høre og opleve, hvordan alle i Sønderborg står sammen om at mindske CO2-udledningen og spare på energien – og at kommunen har sat et konkret mål om at blive CO2-neutral i 2029 – og ikke kun har sat et mål, men faktisk gør noget konkret. Det kan mange lære noget af – også Kina”, siger Angela Yang.

Programmet var tæt pakket og Angela Yang besøgte blandt andet Augustenborg Slot, Universe, Marie Louises Køkken i Asserballeskov, Juhls Bolighus, ungdomsstedet Mejeriet og Hotel Alsik, hvor hun blandt andet spiste en middag på ’Syttende’.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Mit personlige favoritsted i Sønderborg er ’Byens Havn’ og ’point of view’ og den flotte arkitektur, der præger hele hotellet – både inde og ude. Det var en stor oplevelse at stå og kigge ud over hele Sønderborg by og meget inspirerende, at et luksushotel giver alle mulighed for gratis at nyde udsigten”, siger Angela Yang, der boede på Hotel Alsik under sit besøg – og hun er ikke i tvivl om, at Sønderborg er et besøg værd for kineserne:

”I dag er der en bevægelse i gang, hvor kineserne søger mod ukendte steder og dermed væk fra landenes hovedstæder og jeg vil helt klart anbefale, at de kinesiske turister kigger mod Sønderborg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Angela Yang var inviteret til Sønderborg af en gruppe lokale erhvervsfolk, som ønsker, at kineserne skal få øjnene endnu mere op for Sønderborg som en turistdestination. I år har indtil nu omkring 1200 kinesere besøgt Sønderborg-området og erhvervsfolkene håber på, at øge tallet med yderligere 200 besøgende til næste år.

”Vi ønsker at tiltrække kinesere, der vil fordybe sig og vi går målrettet efter at tiltrække børn og unge på dannelsesrejser, voksne på fordybelsesrejser og erhvervsfolk. Med vores kinesiske venskabsby, flere års samarbejde i ProjectZero-regi og Danfoss’ kinesiske tilstedeværelse, har Sønderborg flere stærke bånd til Kina og dermed et godt fundament til, at få kineserne til at besøge Sønderborg”, siger Lone Koch, bestyrelsesformand for Alsie Express og initiativtager til erhvervsgruppens arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det vi har skabt indtil nu, er en test på, om vi kan tiltrække kinesiske turister – og hvordan vi kan håndtere kineserne, når de kommer og besøger os. Vi vil være stolte, hvis det lykkes os at tiltrække ekstra 200 kinesiske turister til næste år, men vi drømmer om, at vi skal mere end fordoble antallet af kinesiske turister i løbet af de kommende år”, siger Lone Kock til SønderborgNYT.

Arbejdsgruppen består, udover Lone Koch, af direktør John Ankjær, Alsik Hotel, indehaver af Travel A Lott, Joan Lott, erhvervsturisme-konsulent ved Sønderborg Kommune, Lisbet Holm Møller, indehaver af Benniksgaard Hotel, Mads Friis og rejsearrangør og indehaver af Beiou 360, Casper Tollerud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bitten og Mads Clausens Fond har finansieret det kinesiske fremstød.

22. maj 2024 Politik, Sønderborg

Nu kan kommunen igen hjælpe projekter med mellemfinansiering

22. maj 2024 Politik

På Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag, blev det blandt andet besluttet, at kommunen igen skal tilbyde mellemfinansiering til lokaleprojekter, der har fået tilsagn om støtte. ”Vi er i den situation, at det igen er muligt at hjælpe, så er der lokale projekter, som har fået tilsagn og støtte fra eksempelvis LAG, så skal de endelig […]

Læs mere...