Sønderborg Vinen 2020 afsløret i Rådhuset

30. november 2019 Kultur

Lørdag formiddag blev sløret løftet for Sønderborg Vinen 2020 – og det skete på traditionel vis på byens rådhus – og med både Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere, der lagde op til den store begivenhed, som det er, når byens vin afsløres af borgmesteren og medlemmer fra Ringriderfesten komiteer.

“Det store arbejde med at smage på vinen er forbi og der er valgt en ud, som afsløres lige om lidt”, sagde Ringriderfestens formand, Jes Andersen, som også takkede for, at det er muligt at låne Rådhuset endnu en gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er dejligt, at rummet bruges til arrangement som det her – og dejligt at Sønderborg Garden fylder det med toner”, siger borgmester Erik Lauritzen, som fortsatte:

“Jeg er glad for at være med i dag og jeg er også glad for, jeg var med til at prøvesmage vinene – en dejlig tradition – og om lidt ser i, at motivet på årets vin spiller ind i genforeningen”, sagde Erik Lauritzen.

På flasken

Sammen med Ringriderfestens formand løftede borgmesteren det klæde, der dækkede det billede, som er på etiketten på Sønderborg Vinen 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter fortalte etikettens skaber, Jeppe Nedergaard, lidt om det værk, som han lavede til flaskerne.

“Jeg vil lige fortælle, jeg er grafiker og arbejder i Grafisk Arbejde her i byen. Iøvrigt maler jeg også”, sagde kunstneren.

“Opgaven var at lave et værk, der siger noget om genforeningen og det har jeg gjort ved at tage Kong Christian den X Bro og kongen til hest med på motivet. Marie-kirken og Dybbøl Mølle er også med”, sagde Jeppe Nedergaard.

I flasken

Artiklen fortsætter under annoncen

Vinen hedder Tempranillo – Toro og den kommer fra det spanske Bodegas Fariña, som har plukket druerne på over 30 år gamle vinstokke og lagret den i fire måneder på spanske og amerikanske fade.

“Vinen har en flot, mørk farve og dufter skønt af røde bær og har et strejf af krydderier”, sagde Jørn Petersen fra Wohlenberg.

Smagen er fyldig og rund – og vinen kan nydes både med og uden mad.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Politik, Sønderborg

Fyraftensmøde: Bliv klædt på til at stemme om forsvarsforbeholdet

23. maj 2022 Politik

Sidste debat inden afstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni, finder sted i salen i MultiKulturhuset i Sønderborg tirsdag den 31. maj klokken 16.00-18.30. Her bliver der mulighed for at få indblik i alle aspekter af spørgsmålet om en eventuel ophævelse af forsvarsforbeholdet, idet deltagerne i panelet repræsenterer både ja og nej-tilhængerne, ligesom der er en neutral […]

Læs mere...