Sønderborgenserne er meget tilfredse med deres liv

15. august 2018 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Borgerne i Sønderborg Kommune er blandt de mennesker, der er mest tilfredse med livet. I en ny analyse af syddanskernes livskvalitet har Region Syddanmark spurgt 1.045 borgere i kommunen om alt fra økonomi til tillid til andre og tilfredshed med hverdagen.

Erik Lauritzen er glad for, at borgerne i Sønderborg oplever, de har gode liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og her svarer næsten to-tredjedele, at de er meget tilfredse med deres livskvalitet. Sønderborgenserne ligger også højt på vurdering af eget helbred og tilfredshed med sociale relationer.

Det glæder borgmester Erik Lauritzen:

”Det er dejligt at læse, at vores borgere generelt er tilfredse med tilværelsen. Vi arbejder i kommunen hver eneste dag på at gøre rammerne bedre, så borgerne kan leve det liv, de gerne vil”, siger han og fortsætter:

”Samtidig er det utroligt vigtigt for udviklingen af kommunen, at vi kan fortælle potentielle tilflyttere, at man har mulighed for at få et rigtigt godt liv, hvis man slår sig ned hos os”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rigdom skal give bedre livskvalitet

Samarbejdet mellem Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at skabe mere viden om borgernes liv, vil kommunen bruge til at arbejde med de områder, hvor borgerne efterspørger bedre rammer.

Det gælder for eksempel inden for kultur- og idrætstilbud, hvor Sønderborg ligger i midterfeltet blandt de 22 syddanske kommuner.

Stephanie Lose emener, at velstand skal give endnu bedre livskvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformand Stephanie Lose mener, at viden om syddanskernes livskvalitet skal bruges til at skabe bedre livsforudsætninger.

”Lige nu oplever vi stor vækst og økonomisk fremgang i hele landet, og vi ved, at folk i beskæftigelse har bedre liv, bedre helbred og er mindre ensomme. Så de gunstige økonomiske vilkår er en vigtig vej til højere livskvalitet. Samtidig er bedre behandling på vores sygehuse også med til at skabe højere livskvalitet, og det er ét af de steder, vi fra regionens side kan være med til at påvirke rammerne. Politik handler netop om at give alle bedre muligheder for at leve et godt liv”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...