Sønderborghus beholder sit tilskud fra staten

23. april 2020 Kultur

De 18 regionale spillesteder, herunder Sønderborghus, skal normalvis leve op til nogle aktivitetskrav for at kunne modtage deres statslige tilskud.

I lyset af COVID-19 er det besluttet, at regionale spillesteder, der på grund af nedlukningen ikke kan leve op til kravene, ikke skal tilbagebetale deres tilskud. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

”Kulturlivet er hårdt ramt at nedlukningen i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre, at vi har et levende kulturliv at vende tilbage til, når samfundet forsvarligt kan åbne igen. Derfor beholder de regionale spillesteder deres offentlige tilskud fra Statens Kunstfond, også selvom de ikke kan levere de koncerter og aktiviteter, de under mere normale forhold er forpligtet til. Det regionale spillesteder får også kommunale tilskud, og jeg håber, at kommunerne vil støtte dem på samme måde, som staten nu gør”, siger Kulturminister Joy Mogensen.

Sønderborghus har status som regionalt spillested og Statens Kunstfond står for at udvælge og give tilskud til de regionale spillesteder.

De regionale spillesteder skal normalvis leve op til krav om antal koncerter og antallet af publikummer i løbet af et år for at kunne modtage tilskud fra Statens Kunstfond. Det fraviger Statens Kunstfond nu på grund af situationen i lyset af COVID-19.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk