Sønderborghus beholder sit tilskud fra staten

23. april 2020 Kultur

De 18 regionale spillesteder, herunder Sønderborghus, skal normalvis leve op til nogle aktivitetskrav for at kunne modtage deres statslige tilskud.

I lyset af COVID-19 er det besluttet, at regionale spillesteder, der på grund af nedlukningen ikke kan leve op til kravene, ikke skal tilbagebetale deres tilskud. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

”Kulturlivet er hårdt ramt at nedlukningen i Danmark. Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre, at vi har et levende kulturliv at vende tilbage til, når samfundet forsvarligt kan åbne igen. Derfor beholder de regionale spillesteder deres offentlige tilskud fra Statens Kunstfond, også selvom de ikke kan levere de koncerter og aktiviteter, de under mere normale forhold er forpligtet til. Det regionale spillesteder får også kommunale tilskud, og jeg håber, at kommunerne vil støtte dem på samme måde, som staten nu gør”, siger Kulturminister Joy Mogensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborghus har status som regionalt spillested og Statens Kunstfond står for at udvælge og give tilskud til de regionale spillesteder.

De regionale spillesteder skal normalvis leve op til krav om antal koncerter og antallet af publikummer i løbet af et år for at kunne modtage tilskud fra Statens Kunstfond. Det fraviger Statens Kunstfond nu på grund af situationen i lyset af COVID-19.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 COVID-19, Sønderborg

Stadig fald i antallet af Corona-smittede

28. november 2021 COVID-19

Dagens tal fra Statens Serum Institutut viser, at der nu er 306 personer i Sønderborg Kommune, som er smittet med Corona og det er et lille fald på 24 siden lørdag. Den seneste uge har 14.304 lokale taget en pcr-test og 2,13 procent af dem fik et ‘positivt’ resultat. Mandag genindføres brugen af mundbind flere […]

Læs mere...