Sønderborghus bliver moderniseret

9. maj 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Når Sønderborgs spillested Sønderborghus åbner efterårssæsonen, bliver det i splinternye rammer. Men først følger en sommer i ombygningens tegn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det meste af fløjen mod syd står over for en gennemgribende renovering og regelret ombygning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vores publikumsfaciliteter bliver væsentligt forbedret med denne ombygning, fortæller daglig leder Lars O. Hansen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Nye – og dobbelt så mange – toiletter, ny garderobe, forbedrede forhold for kørestolsbrugere og et større hallområde med billetsalg ved indgangen, betyder, at publikum i langt højere grad vil føle sig velkomne i huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er helt sikkert mange koncertgæster, der har oplevet at stå i kø ved toiletterne på Sønderborghus. Efter sommeren har vi forhåbentlig fået minimeret dette problem. Men også de mange brugere af værksteder, møde- og øvelokaler vil få mulighed for at holde pause i hyggelige og inspirerende omgivelser, siger Lars O. Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Facaden åbnes

På facaden mod syd tilføjes en glasfacade, der åbner huset på en helt ny måde. Den høje mur mod syd var oprindeligt bygget med mulighed for at der kunne opføres andre ejendomme mod facaden. Så det er en fornyelse, der arkitektonisk er fuldt forsvarlig.

Såvel Sønderborghus som Spisestedet holder åbent i hele byggeperioden med undtagelse af juli måned, hvor huset som vanligt holder sommerferie.

Hele ombygningen forventes afsluttet d. 1. september.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...