Sønderborghus bliver moderniseret

9. maj 2014 Uncategorized

Artiklen fortsætter under annoncen

5em; font-family: inherit; font-size: inherit; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; vertical-align: baseline;”>Når Sønderborgs spillested Sønderborghus åbner efterårssæsonen, bliver det i splinternye rammer. Men først følger en sommer i ombygningens tegn.

Det meste af fløjen mod syd står over for en gennemgribende renovering og regelret ombygning.

– Vores publikumsfaciliteter bliver væsentligt forbedret med denne ombygning, fortæller daglig leder Lars O. Hansen og fortsætter:

– Nye – og dobbelt så mange – toiletter, ny garderobe, forbedrede forhold for kørestolsbrugere og et større hallområde med billetsalg ved indgangen, betyder, at publikum i langt højere grad vil føle sig velkomne i huset.

– Der er helt sikkert mange koncertgæster, der har oplevet at stå i kø ved toiletterne på Sønderborghus. Efter sommeren har vi forhåbentlig fået minimeret dette problem. Men også de mange brugere af værksteder, møde- og øvelokaler vil få mulighed for at holde pause i hyggelige og inspirerende omgivelser, siger Lars O. Hansen.

Facaden åbnes

På facaden mod syd tilføjes en glasfacade, der åbner huset på en helt ny måde. Den høje mur mod syd var oprindeligt bygget med mulighed for at der kunne opføres andre ejendomme mod facaden. Så det er en fornyelse, der arkitektonisk er fuldt forsvarlig.

Såvel Sønderborghus som Spisestedet holder åbent i hele byggeperioden med undtagelse af juli måned, hvor huset som vanligt holder sommerferie.

Hele ombygningen forventes afsluttet d. 1. september.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk