Sønderborghus fortsætter som regionalt spillested

29. april 2020 Kultur

Sønderborghus er netop blevet genudpeget som regionalt spillested gældende de næste fire år. Og lederen af huset, Lars Ole Hansen, siger til SønderborgNYT, at han og medarbejderne er i gang med at fejre det på et meget sikkert sted.

“Og så glæder vi os bare til alting igen bliver normalt, så der kan åbnes for koncerter igen”, siger han.

Igennem otte år har Sønderborghus blandt meget andet budt på såkaldt smalle koncerter, så det er muligt at opleve musik, man ikke hører ret mange steder i landet – og det vil Sønderborghus-leder Lars-Ole Hansen meget gerne fortsætte med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det kan han nu, hvor Sønderborghus igen bliver regionalt spillested i endnu en periode på fire år.

“Som regionalt spillested skal vi byde på 145 koncerter gennem et år og vi har 170. Når vi har så mange, så giver det plads til ‘coverorkestre’ som for eksempel Die Herren og andre, hvor vi satser på, der kommer et overskud”, siger Lars-Ole Hansen. Der er ingen støtte til koncerter med coverbands.

Det er en afdeling af Statens Kunstfond, der bestemmer, hvilke spillesteder, der skal være regionale og når de er valgt, følger der penge med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der følger også nogle pligter med og blandt andet skal vi genremæssigt spænde bredt og gi’ folk mulighed for at høre noget, som de ellers ikke kan opleve. Vi skal også lave koncerter, hvor der er en enkelt person med for eksempel en guitar på scenen”, siger Lars-Ole Hansen til SønderborgNYT.

Sønderborghus samarbejder også med Aabenraa, Tønder og Flensborg om koncerter, som de ikke selv kan byde på.

“Her kommer vi med genrer, som de ikke plejer at have på scenen. I Tønder byder vi for eksempel på metal, jazz og musikere, der er på vej frem. Det ville ikke give mening, hvis vi kom med irsk folkemusik eller country, som de har masser af i forvejen”, siger Lars-Ole Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvikler talenter og musiklivet

Som regionalt spillested er Sønderborghus med til at udvikle talenter og musiklivet – både lokalt, regionalt og på landsplan.

“Blandt andet deltager jeg i en del musikarrangementer, hvor det er nye talenter, der spiller nogle få numre. Os i de regionale spillesteder kan derefter give gode råd og vejledning til de bands eller solister, som vi ser som mulige, kommende navne”, siger Lars Ole-Hansen.

Regionale spillesteder støtter på måder, som musikskolerne ikke gør.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Region Syddanmark er Godset i Kolding, Tobakken i Esbjerg, Posten i Odense og Sønderborghus regionale spillesteder. De alle er udpeget for en periode på fire ad gangen.

“Når vi søger om at blive regionalt spillested, så vægtes det, at vi laver koncerter af professionel karakter og høj kvalitet. Vi skal også byde på nytænkning og udvikling”, siger Lars-Ole Hansen, som nu kan glæde sig over, at Sønderborghus fortsætter foreløbig fire år mere som regionalt spillested.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...