Sønderborghus satser på at fortsætte som regionalt spillested

14. januar 2020 Kultur

Igennem otte år har Sønderborghus blandt meget andet budt på såkaldt smalle koncerter, så det er muligt at opleve musik, man ikke hører ret mange steder i landet – og det vil Sønderborghus-leder Lars-Ole Hansen meget gerne fortsætte med.

Og det kan han, hvis Sønderborghus igen bliver regionalt spillested i endnu en periode på fire år.

“Som regionalt spillested skal vi byde på 145 koncerter gennem et år og vi har 170. Når vi har så mange, så giver det plads til ‘coverorkestre’ som for eksempel Die Herren og andre, hvor vi satser på, der kommer et overskud”, siger Lars-Ole Hansen. Der er ingen støtte til koncerter med coverbands.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en afdeling af Statens Kunstfond, der bestemmer, hvilke spillesteder, der skal være regionale og når de er valgt, følger der penge med.

“Der følger også nogle pligter med og blandt andet skal vi genremæssigt spænde bredt og gi’ folk mulighed for at høre noget, som de ellers ikke kan opleve. Vi skal også lave koncerter, hvor der er en enkelt person med for eksempel en guitar på scenen”, siger Lars-Ole Hansen til SønderborgNYT.

Sønderborghus samarbejder også med Aabenraa, Tønder og Flensborg om koncerter, som de ikke selv kan byde på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her kommer vi med genrer, som de ikke plejer at have på scenen. I Tønder byder vi for eksempel på metal, jazz og musikere, der er på vej frem. Det ville ikke give mening, hvis vi kom med irsk folkemusik eller country, som de har masser af i forvejen”, siger Lars-Ole Hansen.

Udvikler talenter og musiklivet

Som regionalt spillested er Sønderborghus med til at udvikle talenter og musiklivet – både lokalt, regionalt og på landsplan.

“Blandt andet deltager jeg i en del musikarrangementer, hvor det er nye talenter, der spiller nogle få numre. Os i de regionale spillesteder kan derefter give gode råd og vejledning til de bands eller solister, som vi ser som mulige, kommende navne”, siger Lars Ole-Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionale spillesteder støtter på måder, som musikskolerne ikke gør.

I Region Syddanmark er Godset i Kolding, Tobakken i Esbjerg, Posten i Odense og Sønderborghus regionale spillesteder. De alle er udpeget for en periode på fire ad gangen.

“Når vi søger om at blive regionalt spillested, så vægtes det, vi laver koncerter af professionel karakter og høj kvalitet. Vi skal også byde på nytænkning og udvikling”, siger Lars-Ole Hansen, som er i fuld gang med at søge om, at Sønderborghus fortsætter foreløbig fire år mere som regionalt spillested.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre-kandidat skadet i valgkampen

24. oktober 2021 KV21

Lørdag var byrådskandidater og andre medlemmer af de politiske partier og lister ude og hænge valgplakater op. Sådan var det også for Venstre-manden Mads Hagen. “Ud for det Blå Gymnasium faldt jeg, da jeg kravlede ned fra stigen. Jeg troede, jeg var nede, da jeg manglede det sidste trin og det gjorde, at jeg faldt”, […]

Læs mere...