SønderborgNYT – 5 år med helt lokale nyheder

2. september 2017 Erhverv

I dag er det 5 år siden SønderborgNYT blev lanceret på en simpel hjemmeside med daglige, korte og gratis nyheder til sønderborgenserne – og det har været en spændende rejse.

“På 5 år er SønderborgNYT vokset til at være sønderborgensernes foretrukne leverandør af lokale nyheder og med flere end 50.000 månedlige læsere har vi ramt en nyhedsform, som sønderborgenserne læser hver dag”, siger redaktør Ole Kæhler, der for fem år siden startede SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I dag er SønderborgNYT meget mere end lokale nyheder på en simpel hjemmeside. I takt med at læserne er flyttet ud på mobilen er SønderborgNYT flyttet med og i dag har vi flest læsere på vores mobilplatform. Samtidig stiller læserne højere krav til, hvordan nyhederne bliver serveret. Derfor begyndte vi for halvandet år siden at fortælle en række af vores historier med web- og video indslag”, siger Michael Kjær, der har været en del af SønderborgNYT siden 2014 med ansvar for salg, forretningsudvikling og administration.

I dag er SønderborgNYT det mest læste online nyhedsmedie i Sønderborg og udviklingen i antallet af læsere og antallet af annoncører har været støt stigende – næsten måned for måned – i alle de fem år, hvor SønderborgNYT har været på nettet ligesom SønderborgNYT står bag den mest læste nyheds-Facebookside i Sønderborg.

Stærkt koncept

“Vi har et stærkt koncept. Hver dag giver vi 10-15 glimt af livet i Sønderborg i øjenhøjde med vores læsere og vi har ramt plet med vores korte historier som – nemt og hurtigt – passer til vores læseres travle hverdag”, siger Ole Kæhler.

SønderborgNYT er 100 procent finansieret af annoncer og det stiller store krav til, hvordan SønderborgNYT arbejder med sine annoncører. For selv om SønderborgNYT er en ganske lille medievirksomhed i forhold til de store mediekoncerner, så tilbydes SønderborgNYTs annoncører kommercielle annonceprodukter, der på mange områder er mere innovative og kreative end det, som de traditionelle medier kan tilbyde.

“Vi er afhængige af vores annoncører. Uden dem – intet SønderborgNYT og derfor arbejder vi tæt sammen med vores annoncører og giver råd og vejledning om, hvordan de kan bruge SønderborgNYT og da vi kun ønsker tilfredse kunder, er vi ærlige. Hvis vi ikke tror SønderborgNYT kan skabe den ønskede effekt, så siger vi det ligeud og giver samtidig råd om, hvilke andre medier der kan opfylde kundens ønsker”, siger Michael Kjær, der glæder sig over, at de fleste af SønderborgNYTs annoncører er årsaftalekunder, som giver mulighed for et tæt samarbejde, der i den sidste ende skaber den ønskede effekt og opmærksomhed til annoncøren, når annoncekronerne investeres på SønderborgNYT.

“Vi er rigtig glade for at være nået så langt og derfor skylder vi en stor tak til alle vores læsere, annoncører og samarbejdspartnere, der alle har været med til at skabe det SønderborgNYT, som vi er utrolig stolte af”, siger Ole Kæhler.

 

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk