Sønderborgs erhvervsklima er i den bedste tredjedel blandt kommunerne

9. september 2019 Erhverv

Sønderborg er i år placeret på en 28. plads i DI’s Lokalt Erhvervsklima-undersøgelse, som netop er blevet offentliggjort og dermed ligger Sønderborg Kommune i den bedste tredjedel i forhold til godt erhvervsklima blandt alle landets kommuner.

På fire år har Sønderborg Kommune i undersøgelsen kæmpet sig op i den bedste tredjedel af landets bedste erhvervskommuner fra at have ligget på den absolutte bundplacering til nu er placering som nummer 28, hvilket er 14 pladser frem i forhold til sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg kan da ikke være andet end stolt over, at Sønderborg i år har det bedste erhvervsklima i Sønderjylland, selvom det ikke er nogen popularitetskonkurrence. Vi har gennem de senere år haft et stort fokus på at forbedre sagsbehandlingstiderne og ligger langt under de nationale mål. Samtidig gøres der en stor indsats for at udbyde og sælge erhvervsarealer, hvor også lokalplansarbejdet spiller en stor rolle”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Virksomhederne i Sønderborg er særligt tilfredse med kommunens sagsbehandling og med kommunens sikring af erhvervsgrunde og sager om miljøforhold og byggesager bliver behandlet hurtigere. Også når det gælder tilgængeligheden af erhvervsgrunde, sender de sønderborgske virksomheder Sønderborg Kommune helt i top ti i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en ganske imponerende indsats, som kommunen her har præsteret. Det er ikke mindst takket være en yderst målrettet indsats, som kommunen satte i værk om at være bedre til at servicere virksomhederne på tværs af forvaltningerne. Det skete på baggrund af bundplaceringen i vores undersøgelse i 2015”, siger formand for DI Sønderjylland Hans Olling i en pressemeddelelse.

Indsatsen består ikke mindst i åbningen af kommunes erhvervsservice på det tidligere turistbureau på Rådhustorvet i foråret 2016 og af en grundig gennemgang og forbedring af alle kommunens forskellige indsatsområder, der har betydning for erhvervslivet. Det har i undersøgelsen betydet en løbende fremgang for kommunen lige siden 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er dog ikke over hele linjen, at Sønderborg er gået frem i undersøgelsen. På et par kategorier er kommunen gået markant tilbage. På kategorien ‘Brug af private leverandører’, med fokus på underkategorien, der handler om kommunens udbudsproces over for private leverandører, sender de lokale virksomheder kommunen hele tredive pladser ned siden sidste år fra en 20. plads sidste år til en 50. plads i år.

I Sønderborg har 90 virksomheder svaret på undersøgelsen og virksomhederne er inden for DI’s brancher, blandt andet produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse hele DI’s Lokalt Erhvervsklima 2019 rapport ved at klikke her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk