Sønderborgs ProjectZero bliver Energiby og tager til Folkemødet på Bornholm

12. juni 2018 Samfund

Sønderborg er blandt syv ambitiøse danske Energibyer der har indledt et samarbejde for at skrue op for den grønne omstilling – helt lokalt. Samarbejdet mellem de syv byer skal sætte turbo på omstillingen, udfase fossile brændsler hurtigst muligt ved at dele erfaringer om energismarte løsninger, borgerinvolvering og planprocesser med høj effekt.

Ambitionen for Energibyerne er at gå forrest i den grønne omstilling, baseret på ambitiøse by-målsætninger og effektiv implementering af energismarte løsninger til gavn for mennesker, virksomheder og klimaet.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Energibyerne er alle frontløber-byer på energiområdet. Det tættere samarbejde om løsninger, partnerskaber og erfaringer, skal sikre at afprøvede løsninger hurtigt får skala og effekt til gavn for både byerne, virksomheder og klimaet og her kan Sønderborgs ProjectZero virkelig byde ind med viden, inspiration og konkrete løsninger ligesom vi kan få masser af erfaringer fra de øvrige Energibyer”, siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero i en pressemeddelelse.

Energibyerne laver et fælles fremstød på Folkemødet på Bornholm, hvor der inviteres til debat om blandt andet energiafgifter, bedre udnyttelse af vindmøllestrøm, unges interesse for klimaspørgsmål og landsbyernes muligheder i den grønne omstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Folkemødet er en fantastisk platform til diskussioner med andre ambitiøse byer, aktører og virksomheder – så jeg glæder mig til at få ny inspiration og nogle spændende debatter”, siger Peter Rathje, direktør for Sønderborgs ProjectZero, der selv deltager i debatten i Energibyernes telt på Folkemødet torsdag, hvor også Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen deltager.

De syv energibyer er Frederikshavn, Horsens, Høje – Taastrup, Middelfart, Ringkøbing – Skjern, Skive og Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Sønderborg

Placeringen af cykelsti fra Nybøl til Broager er godkendt

7. december 2022 Politik

På Teknik-, By og Borgerudvalgets møde tirsdag. kunne vi endelig godkende linjeførelsen på cykelstien Nybøl – Broager fra rundkørslen i Nybøl til lyskrydset i Broager. Det betyder også, at vi nu skal i dialog med berørte lodsejere, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. “Den del af cykelstien, som går gennem Nybøl, bliver i første om […]

Læs mere...