Sønderjyllands Symfoniorkester og Esbjerg Ensemble spiller i Alsion

20. februar 2020 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester og Esbjerg Ensemble forenes ved en koncert fredag den 28. februar kl. 20.00 i Koncertsalen Alsion. Symfoniorkestret og aftens solister, Esbjerg Ensemble, dirigeres af Jesper Nordin gennem et program med både helt nyskrevet musik af Britta Byström og klassikere af Mozart og Brahms.

Der er faktisk tale om to verdenspremierer til denne koncert, for udover uropførelsen af ny musik er det også første gang, at de to musikalske kraftcentre går sammen om musikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Symfoniorkestret leverer den brusende orkesterklang og Esbjerg Ensemble byder ind med deres kammermusikalsk solistiske speciale. Begge parters særkender og kompetencer går op i en højere enhed i koncertprogrammets varierende værker, skriver symfoniorkestret.

Koncerten indledes med uropførelsen af Britta Byströms Courante for strygekvartet, slagtøj og symfoniorkester – et værk, der er blevet til på en forespørgsel fra Esbjerg Ensemble og er en fælles bestilling fra Sønderjyllands Symfoniorkester og Arktisk Filharmoni i Norge. Med dette nye livlige, rytmiske værk og Mozarts Sinfonia Concertante for fire blæsere og symfoniorkester har samtlige musikere fra Esbjerg Ensemble en solistisk opgave. Koncerten afrundes med Brahms’ symfoni nr. 1, der med sit lyriske udtryk og formfuldendte tematik af mange betragtes som et af de fornemste eksempler på en symfoni med udspring i den tysk-østrigske tradition.

Medvirkende:

Jesper Nordin har en omfattende erfaring inden for især opera og ny kompositionsmusik. Siden sin debut i 2006 har han dirigeret alle landets professionelle orkestre, kor og ensembler samt orkestre i udlandet.  Jesper Nordin har uropført over 100 nyskrevne værker og har en tæt kontakt med sin generations danske komponister. Siden 1. januar 2020 er Jesper Nordin musikchef for Aarhus Symfoniorkester.

Esbjerg Ensemble er Danmarks første professionelle kammerensemble og har siden 1967 været rollemodel nationalt og internationalt for sin kompromisløse programmering og dynamiske model. De består i dag af 10 temperaments-og udtryksfulde musikere fra hele verden.

Sønderjyllands Symfoniorkester er et landsdelsorkester med 60 passionerede musikere. Orkestret dækker Syd- og Sønderjylland samt Slesvig med symfonikoncerter, kirkekoncerter, skolekoncerter og familiekoncerter. Symfoniorkestret samarbejder ofte med andre orkestre, kor og ensembler.

Britta Byström er født i 1977 og er én af de svenske komponister, som har fået velfortjent stor bevågenhed på kort tid. Hendes musik er ekspressiv og smuk, og bliver opført af de bedste orkestre verden over.

Du kan købe billet HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk