Sønderjysk Forsikring vinder markedsandele og leverer historisk halvårsregnskab

31. august 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Halvårsrapporten viser en flot stigning i præmieindtægterne på 8,5 % og et samlet resultat på 28,2 mio.kr. der langt overstiger forventningerne.

Sønderjysk Forsikring realiserede i 1. halvår 2017 et overskud på 28,2 millioner kroner før skat. I samme
periode sidste år var resultatet 11,4 millioner kroner før skat. Resultatet før skat er sammensat af et forsikringsteknisk overskud på 12,1 millioner kroner og et positivt resultat af selskabets investeringsaktiviteter på 15,4 millioner kroner samt et nettooverskud af andre indtægter og udgifter på 700.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er således tale om det bedste halvårsresultat i selskabets historie, hvilket vi er meget tilfredse med, siger  Frank Abel, adm.dir. i Sønderjysk Forsikring i en pressemeddelelse.

Omkostningsprocenten udgør 26,6 pct. mod 23,5 pct. i samme periode sidste år. Det øgede omkostningsniveau skal ses i lyset af selskabets implementering af strategiplanen frem mod 2020.

Omkostningerne i 1. halvår 2017 er påvirket ekstraordinært af udgifter til selskabets IT-platform.

Selskabet har fokus på omkostningsniveauet, og det er målsætningen at nedbringe niveauet over de kommende år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Organisationsændring

Bestyrelsen og direktionen gennemførte den 1. juni 2017 en organisationsændring i topledelsen. Selskabet havde tidligere bestået af en to-strenget direktion med en tilhørende bred ledergruppe.

Som del af et generationsskifte i direktionen, fratrådte Jens Harck som direktør den 31. marts 2017. Fremadrettet er Sønderjysk Forsikring således fortsat ledet af adm. direktør Frank Abel, som udgør direktionen og umiddelbart under ham er der tilføjet et toplederniveau bestående af fire funktionsdirektører

Artiklen fortsætter under annoncen

Salgsdirektør – Claus Dam

Forsikringsdirektør – Jane S. Christensen

Økonomidirektør – Thomas Ryborg

Udviklingsdirektør – vakant

Der forventes ansættelse af en udviklingsdirektør ultimo 2017, som bliver ansvarlig for selskabets digitale udvikling.

”Den nye struktur skaber en øget agilitet på kerneforretningsområderne og vi får styrket IT og digitaliseringsområdet i relation til forretningsudvikling”, siger Frank Abel og fortsætter:

”Vi forventer at væksten i Sønderjysk Forsikring fortsætter sin opadgående kurve, og med væksten kommer flere spændende opgaver. Det er derfor nødvendigt med en smidigere organisation, der kan agere hurtigt og sætte kompetent turbo på i et stærkt forandringspræget marked. Det kan vi nu og vi glæder os”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Åbning af filial på Fyn en realitet for 2017

I første halvår tog selskabet de første skridt mod en ny filial i Odense på Fyn og der er fundet lokaler med en særdeles attraktiv beliggenhed i Odense C. Filialen understøtter selskabets strategi om lokal forankring i en regional struktur. ”Med filialen får vi en solid base på Fyn, hvorfra vores kompetente medarbejdere kan yde den unikke service og personlige betjening også for kunderne på Fyn” afslutter Frank Abel”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Dartklubben Fluen kom hjem med medaljer

21. maj 2024 Sport

Dartklubben Fluen har haft en weekend fyldt med succes ved Lido Viking Masters i Horsens, hvor klubbens fem deltagere hentede i alt fem medaljer hjem. Den største stjerne var PDC-ranglistens nummer 109, Benjamin Drue Reus, der leverede en dominerende præstation og vandt guld i alle tre discipliner, han deltog i. Lørdagens første sejr kom i […]

Læs mere...