Sønke Büsen søger inuitter og andre der har boet i Grønland

21. oktober 2019 Kultur

I forbindelse med planlægning af en mindre konference i Sønderborg omkring inuitternes kulturelle og personlige identitet i den globale verden og i forbindelse med at se nærmere på, hvad vi i Danmark kan lære af inuitternes oprindelige kultur og den forandring inuitter oplever, søges herboende inuitter/dansk-inuitter eller danskere der boede i Grønland, som har lyst at fortælle kort omkring deres kulturelle identitet, erfaringer og deres hverdag i Danmark/Grønland.

Det skriver Sønke Büsen til SønderborgNYT.

Inuitternes udfordringer omkring identitet og delvis følelsen af kulturel fremmedgørelse ligner på en del punkter de udfordringer omkring identitet, vi kender her i grænselandet og den fremmedgørelse mange i Danmark i dag føler i forhold til den globale verden vi lever i dag.

Derfor ville en konference i slutningen af februar omkring emnet være højt aktuelt.

Inuitter, dansk/inuitter og danskere, der har boet i Grønland, kan ringe til Sønke Büsen på telefon 2046 1374.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...