Solcelleboom på toppen af LINAK

26. januar 2016 Erhverv

LINAK tænker klima og god forretning sammen. En større udvidelse af fabriksbygningerne i Guderup har givet mulighed for at opsætte endnu flere solceller på de nye tagarealer.Linak

I 2015 meddelte LINAK at de ville udvide virksomhedens solcelleanlæg med yderligere 1.140 m2. Solcellerne er nu tilsluttet nettet og bidrager til mere grøn strømforsyning på virksomhedens fabriksområde på Als, hvor man producerer lineære aktuatorsystemer til senge, skriveborde og meget mere., skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

LINAKs solcellehistorie begyndte allerede i 2011, hvor virksomheden opstillede 28 solar trackere ved siden af fabrikken. I 2014 udvidede LINAK solcelleeventyret for alvor, da 4.656 m2 tagareal på fabrikken blev belagt med solcellepaneler og tilsluttet nettet.

“Vi vil gerne gøre noget, som kommer klimaet og CO2-reduktionerne til gavn, men der skal selvfølgelig også være linakgod forretning i vores solcelleanlæg”, siger Morten Kragh, bygningsingeniør hos LINAK og ansvarlig for solcelleanlæggene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er oplagt at lægge solceller på fabrikstage, som vi har dem her, da solen rammer panelerne godt, selvom de ikke er direkte sydvendte”.

Og derfor har LINAK i 2015 udvidet deres solcellepark med yderligere 881 m2 solceller

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...