Solcelleparken Glansager ser dagens lys

11. oktober 2018 Samfund

Solcelleparken Glansager er under etablering og placeres på et 33 hektar stort areal ved Vollerup i Sønderborg og anlægget kommer til at producere strøm nok til at dække 3.800 husstandes strømforbrug.

Solcelleparken sætter også turbo på transformationen af det tidligere industriområde øst for Vollerup, som allerede omfatter Solparken med 10.000 m2 solvarmepaneler og forgasnings-demonstrationsanlægget ved Skovbyvej og i løbet af efteråret forventes Nature Energy at tage første spadestik til det nye biogasanlæg, som etableres øst for solcelleparken og Sønderborg Forsynings genanvendelsesstation i Glansager.

Artiklen fortsætter under annoncen

’Glansager Energy Valley’ har hermed potentialer for afprøvning af nye integrerede energiløsninger, nye symbioser mellem de enkelte anlæg og styrket tiltrækning af besøgende gæster.

Solcelleparken Glansager forventes net-tilsluttet inden årsskiftet 2018/19 og vil dermed tælle med i Sønderborgs CO2-opgørelser fra 2019, hvor det forventes at reducere Sønderborg-områdets CO2-udledning med op til ca. 10.000 ton CO2 årligt de kommende 25 år. Det skriver ProjectZero på deres hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk