Solceller for 23 millioner kroner

24. april 2015 Erhverv

Sønderborg Kommune har med lokale AT Solar som leverandør energirenoveret ved at installere solceller på 41 kommunale bygninger. Projektet er gennemført i løbet af bare fem måneder.

“Jeg er vældig godt tilpas med, at Sønderborg Kommune med dette projekt understreger, at vi er frontløbere i Artiklen fortsætter under annoncen

jpg”>Sønderborg Forsyning solcelleanlæg på tagetProjectZero-visionen om, at Sønderborg skal være Europas første CO2-neutrale område i 2029. Det er vigtigt, at vi fylder visionen med konkret handling og tager reelt ansvar. Samtidig glæder det mig, at lokale håndværkere har fået arbejdet og endog har løftet opgaven på fornem vis”, siger Frode Sørensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Beregninger viser, at de 41 anlæg giver Sønderborg Kommune en besparelse på 710 tons CO2 om året svarende til 1,6 MWh om året. Det er et mål, som anlæggene allerede viser, at de kan leve op til. Solcelleenergi indgår i dag i det overordnede energinet, således at overskud på solskinsdage sælges til nettet, mens der må gribes til betaling på gråvejrsdage.

Sønderborg Kommune var den kommune i landet, der sikrede sig tilladelse til flest anlæg, da Energinet i marts 2014 frigav en kvote på 20 MW.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk