Soleng Festival går online og kan opleves sammen hver for sig

2. maj 2020 Kultur

I en verden, hvor coronavirus har sat en stopper for al sjov, festivaler, koncerter, skinner der alligevel et lys, et håb, for alle musikelskere: Soleng Festival.

Soleng Festival er en to-dages musikfestival primært arrangeret af unge, i den første weekend i august. I de dage, vil 17 unge upcoming bands/solister fra hele landet komme forbi Sønderborg og optræde foran hele landet, virtuelt. Festivalen skulle oprindeligt holdes på Økosamfundet Soleng, men måtte i tænkeboksen efter regeringens hårde og indiskutable udmelding: ‘Alle festivaler og større forsamlinger forbydes hele sommeren’. Siden starten af april har Soleng Festivalforening og dens frivlliggruppe, som er et smukt samarbejde mellem generationerne i kommunen, arbejdet hårdt på at løse denne mindre udfordring: Hvordan kan vi holde en musikfestival, uden sundhedsrisici?

Artiklen fortsætter under annoncen

Vores bud og løsning er klar, som mange andre alle praktiserer – en virtuel festival, skriver festivalforeningen.

I et samarbejde med Sønderborghus og Sønderborg Ungdomsråd, bliver det muligt at holde festival på alternativ og virtuel vis i høj kvalitet.

Festivalen præsenterer mange forskellige genrer fra upcomingscenen i Danmark. Det vil sige de nyeste talenter på den danske musikscene, som i fremtiden måske kan findes på Nordals’ og andre større festivallers scener. Sønderborg lægger scene til festivalen og til to dage med masser af aktiviteter, musik og fest, målrettet Sønderborgs unge, men hvor alle kan være med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen og festivalen bygger på frivillige kræfter, og giver primært lokale unge mulighed for at tage ansvar og udvikle kompetencer indenfor mange forskellige dele af musik- og eventkoordineringsbranchen.

Læs mere om Soleng Festival på Facebook.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk