Sommerhusområdet i Vemmingbund er dæmmet ind

2. januar 2019 Broager

Tirsdag aften viste prognoserne, at vandstanden i Sønderborg løbet af onsdag vil stige til 148 cm over daglig vande. Det vil give oversvømmelser langs havnen i Sønderborg by, men det betyder også, at området i Vemmingbund er udsat.

Som det ser ud nu, vil området ikke blive oversvømmet. Men for at være sikre, har Sønderborg Kommune bedt Beredskabsstyrelsen stille op med mobile dæmninger, forklarer chef for Drift og Anlæg, Henrik Littau-Jensen:

”Vi føler os ret sikre på, at Vemmingbund ikke vil blive oversvømmet. Men når der er tale om prognoser, vil vi gerne være helt sikre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De mobile dæmninger er i nat lagt ud på en cirka 800 meter lang strækning på stranden langs Vemmingbund.

Der skal de sikre, at vandet ikke kan løbe ind i sommerhusområdet.

”Området ligger så lavt, at løber vandet over, så vil det kunne fylde en stor del af området”, siger Henrik Littau-Jensen i en pressemeddelelse.

Med støtten fra Beredskabsstyrelsen er kommunen rigtigt godt forberedt på de mest udsatte steder. Det forventes, at der vil komme oversvømmelser, men der er gjort en stor indsats både af kommunen og borgere for at begrænse skaderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Permanente løsninger er bedre

Den rigtige løsning er velplacerede og gennemtænkte permanente og demonterbare sikringstiltag, hvor kloakkerne er tænkt ind i projektet, skriver Stormflodsssikring.

Beredskabspersonalet belastes hårdt, fordi opgaverne er så omfattende i størrelse og fordi det er hårdt fysisk arbejde i mange timer.

Hvis stormfloder kommer oftere i fremtiden, vil ressourcerne blive endnu mere belastet.

Vi bliver nødt til at tænke på arbejdsmiljøet og nedsætte behovet for de langstrakte og tunge beredskabsløsninger, som tubebarrierer og sandsække – også fordi de ikke er nær så gode som velplacerede og gennemtænkte permanente og demonterbare sikringstiltag.

Hos DMI kan man følge prognosen for stormfloden onsdag.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...