Sønderborg Forsyning: Der mangler fakta og perspektiv i debatten

4. februar 2019 Samfund

Sønderborg Forsyning, som står bag udviklingen af Lillebælt Syd Vindmøllepark, tager nu bladet fra munden, og blander sig i den igangværende mediedebat, hvor Assens Kommune kritiserer Energistyrelsen for at tage parti i sagen om Lillebælt Syd Vindmøllepark.

”Men efterhånden har sagen udviklet sig langt fra virkeligheden, og vi ønsker derfor at bringe fakta på banen og give sagen lidt perspektiv”, siger direktør Lars Blædel Riemann fra Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning har, i forbindelse med en aktindsigt fra Assens Kommune, fremsendt i alt 371 mails og dokumenter, som Sønderborg Forsyning har udvekslet med Energistyrelsen siden sommeren 2017, og Energistyrelsen har på tilsvarende vis givet adgang til deres mails og dokumenter i sagen, oplyser Sønderborgborg Forsyning.

”I disse mange hundrede mails og dokumenter er det lykkedes advokatfirmaet (red. Assens Kommune), at finde én mail, hvor en medarbejder fra Energistyrelsen udtrykker glæde over, at der også er en tilhænger af vindmøller i debatten. Kunne det tænkes, at det er fordi vi offentligt ansatte gerne ser en debat, hvor både tilhængere og modstandere kommer til orde?” spørger Lars Riemann fra Sønderborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning fortæller i pressemeddelelsen, at de har et godt og tillidsfuldt samarbejde med mange myndigheder i forbindelse med Lillebælt Syd Vindmøllepark, blandt andet Energistyrelsen, Miljøministeriet, Forsvaret, Kystdirektoratet, Energinet og nabokommunerne.

”Vi er klar over, at debatten for og imod fortsætter, men hvis man gør en fjer til fem høns eller leder efter enkelte ord, som man kan lægge sin egen og måske forkerte fortolkning i, så er det synd for debatten, for så bliver den ikke saglig. Man kunne jo også vælge at fokusere på det faktum, at Assens Kommune med aktindsigten har modtaget flere hundrede mails og dokumenter, som viser ordentlig, faglig og saglig sagsbehandling i Energistyrelsen af projektet Lillebælt Syd Vindmøllepark”, slutter Lars Riemann fra Sønderborg Forsyning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...